Home » » Συναντήσεις Παπαδήμου με Σαμαρά – Βενιζέλο

Συναντήσεις Παπαδήμου με Σαμαρά – Βενιζέλο

Written By Djordje on Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 | 09:16




Συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο θα έχει εντός της εβδομάδος ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος προκειμένου να επισημοποιηθεί η ημερομηνία των εκλογών, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή του Ε. Βενιζέλου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών. 

Η ημερομηνία των εκλογών θα οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις αμέσως προσεχείς ημέρες και αμέσως μετά θα υπάρξουν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να επισημοποιηθεί. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ως πιθανότερη ημερομηνία αρχίζει να φαντάζει και πάλι η 6η Μαΐου, χωρίς όμως να έχει αποκλειστεί και η 29η Απριλίου, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα έδειχνε να «κλειδώνει». 

Σήμερα αναμένεται η αντικατάσταση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το υπουργείο Οικονομικών, με το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να συναντάται στη μία το μεσημέρι με τον πρωθπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και θα συγκαλέσει την ΚΟ του κόμματός του. Ως πιθανότερη εξέλιξη, αργά χθες το βράδυ, φάνταζε η ανάληψη του υπουργείου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό με ουσιαστική αναβάθμιση του αναπληρωτή υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη. Λιγότερες πιθανότητες είχαν να γίνουν αποδεκτές οι εισηγήσεις για ανάληψη του υπουργείου από τον Τάσο Γιαννίτση –οπότε θα έπρεπε να οριστεί και νέος υπουργός Εσωτερικών – ή οι εισηγήσεις να αναβαθμιστεί σε υπουργό Οικονομικών ο Φίλιππος Σαχινίδης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, ο πρωθυπουργός επιδιώκει να μην υπάρξουν υπηρεσιακοί υπουργοί, όπως φέρεται να έχει ζητήσει κάποια στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ ,όταν κηρυχθούν και επισήμως οι εκλογές. 

Εκτός απροόπτου σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει και το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να εγκρίνει τα πολυνομοσχέδια που πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το κλείσιμο της Βουλής. Σήμερα επίσης εισέρχεται στην Επιτροπή της Βουλής για συζήτηση η δανειακή σύμβαση, η οποία συζητείται και ψηφίζεται αύριο στην ολομέλεια του σώματος. 
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger