Home » , » To Χρονικό της ''Αποκαθήλωσης'' (Παρασκευή 4/11/11)

To Χρονικό της ''Αποκαθήλωσης'' (Παρασκευή 4/11/11)

Written By Djordje on Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 | 10:03





Παρασκευή 4/11/11


01.46 Εδώ κλείνει η διήμερης κάλυψη για την Ψήφο Εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η προσωπική μου άποψη και βλέποντας τον κ. Κακλαμάνη να κάνει δηλώσεις (να σημειωθεί πως όλο χαρές και γέλια ήταν δηλώνοντας: ''Είναι παλιόφιλοι (Παπανδρέου - Σαμαράς) και πρέπει να περιμένουμε να μιλήσουν, πριν αποκλείσουμε Κυβέρνηση συνεργασίας), είναι ότι είμαστε μάρτυρες του πιο σάπιου πολιτικού συστήματος που έχει καθίσει ποτέ στα έδρανα της Βουλής, ένα πολιτικό σύστημα κωλοτούμπας που ενώ έχει παρασκηνιακά προαποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του, εμπαίζει θρασύτατα τον βασανισμένο Ελληνικό λαό. Καληνύχτα σας, καλή δύναμη και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.



01.32 Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε μια κρίσιμη ψήφο εμπιστοσύνης τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια κυβέρνηση συνασπισμού μετά την πίεση των G20 οι οποίοι δεν προσφέρουν στην Ελλάδα νέα οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, αναφέρει η Telegraph.

01.20 "Κρίσιμη ψήφο εμπιστοσύνης κέρδισε η κυβέρνηση παπανδρεου. Απόκλεισε τις πρόωρες εκλογές ζητώντας μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να ψηφίσει τον προϋπολογισμό της χώρας" αναφέρει το BBC.

01.16 " Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε μια κοινοβουλευτική ψήφο εμπιστοσύνης και την αποφυγή πρόωρων εκλογών", η αντίδραση του Reuters.

01.16 "Όχι" για κυβέρνηση συνεργασίας και απο την Ν. Μπακογιάννη.

01.12 Επανεντάσσεται η Λ. Κατσέλη στο ΠΑΣΟΚ.

01.07 Α. Σαμαράς: Θα ψηφίσω την Δανειακή Σύμβαση ΜΟΝΟ αν έρθει στην Βουλή για ψήφιση ξεχωριστά απο το πακέτο μέτρων και αν δεν ζητηθεί η υπερψήφιση της απο 180 βουλευτές.

01.05 Αποτελέσματα ψηφοφορίας:
Φήψισαν:298
Ναι:153
Οχι:145
Απόντες: 2

Πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης το ΠΑΣΟΚ

00.57 Καταχωρήθηκαν ως απούσες οι Μ. Αποστολάκη και Έλσα Παπαδημητρίου.

00.52 Στο σύνολο τους οι βουλευτές που τόνιζαν οτι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης είπαν τελικά το πολυπόθητο "Ναι". "Ναι" και απο τον κ. Λιντζέρη.

00.39 "Ναι" από Εύα Καϊλή, Χ. Κεφαλίδου και Δ. Κρεμαστινό.

00.36 "Ναι" από Β. Παπανδρέου, Λ. Κατσέλη και Ανρουλάκη, απουσιάζουν η Μ. Αποστολάκη και η Έλσα Παπαδημητρίου.

00.34 Α. Σαμαράς: Οι μάσκες έπεσαν, δεν έχουμε καμία σχέση με αυτές τις πρακτικές, ΜΟΝΗ λύση οι εκλογές.

00.32 Χ. Παπουτσής: Ο Πρωθύπουργός έδειξε οτι υπάρχει ηθική στην πολιτική.

00:30 "Ναι" από Διαμαντοπούλου και Παπουτσή.

00.29 Τελείωσε την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος και ξεκινά η διαδικασία για την Ψήφο Εμπιστοσύνης.

00.21 Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ο χρόνος ζωής της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

00.15 Στο βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

00.14 Απλή αναλογική και εκλογές ζητά στο τέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας.

00.09 Στο Βημα ο Α. Τσίπρας.

00.00 Παρέμβαση και του Γιώργου Καρατζαφέρη. "Αν η αχαριστία ήταν αδίκημα, μερικοί δεν θα έπρεπε να ήταν εδώ, σ' αυτά τα έδρανα". Αναφερόμενος στη ΝΔ υπογράμμισε "Όταν ψηφίσαμε την πρώτη Δανειακή Σύμβαση κάποιοι μας λιδωρούσαν, κάποιοι που σήμερα είναι έτοιμοι να ψηφίσουν την νέα Δανειακή Σύμβαση....Εμείς δεν θα σας λιδωρίσουμε, Καλως ήλθατε στην Λογική".

23.55 Ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Γ. Παπανδρέου με την Αλέκα Παπαρήγα να παρεμβαίνει και να καλεί τον πρωθυπουργό να σταματήσει τον εκβιασμό για την 6η και 7η δόση.

23.44 Ο Γιώργος Παπανδρέου καλεί να πάμε συγκροτημένα και ασχέτως εξελίξεων για να συνεχίσει να κυβερνιέται η χώρα. "Ζητώ την ψήφο εμπιστοσύνης και αύριο θα πάω στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσω τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Να μιλήσουμε για πρόσωπα ακόμα και για τον επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης".

23.41 Σύμφωνα με το Reuters Μπακογιάννη και ΛΑΟΣ στηρίζουν κυβέρνηση υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

23.33 Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για να πάρουμε την 6η δόση και δηλώνει ότι συζητά για σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης. "Ξέρει ο κ. Σαμαράς ότι αν δε γίνουν όσα προβλέπει η Συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες, δε θα πετύχουμε τη μείωση των τόκων για τον επόμενο χρόνο κατά 5 δισ. ευρώ;", "Αυτό που χρειάζεται είναι κυβέρνηση ισχυρή, όχι με εκλογές. Δεύτερον διαβεβαιώνουμε διακομματικά ότι η συμφωνία θα εφαρμοστεί, τρίτον η ψήφος εμπιστοσύνης δίνει τη δύναμη στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο αυτό, τέταρτον διασφαλίζουμε την εξασφάλιση της δόσης, πέμπτον ξεκινάμε τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, έκτον διαμορφώνουμε το νομικό πλαίσιο για το PSI, ώστε να οδηγηθούμε σε μείωση του χρέους".


Παπανδρεου ομιλία στη Βουλή by funked00

23.23 Σκληρή κριτική από τον Γιώργο Παπανδρέου στην αντιπολίτευση. Αν ετοιμάζεται για πρόταση συνεργασίας, ο πρόλογός του δεν είναι αυτός που περιμέναμε

23.17 Για τη νέα φάση στην οποία πρέπει να περάσει η Ελλάδα, μιλά ο πρωθυπουργός και ετοιμαζόμαστε να ακούσουμε την πρότασή του.

23.09 Στο βήμα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.


Ψήφος Εμπιστοσύνης στη Βουλή by Live_News

23.01 Κατέφθασε στη Βουλή καταχειροκροτούμενος ο ΓΑΠ.

22.49 Στο βήμα της Βουλής με άγριες διαθέσεις η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. "Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης βεβαίως. και καλώ όλους να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης για αυτό που περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών στο Κοινοβούλιο", κατέληξε στην ομιλία της η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, αφού πρώτα περιέγραψε την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα

22.41 Το βίντεο από την φορτισμένη ομιλία της Εύας Καϊλή στη Βουλή.


Εύα Καϊλή: "Όχι ψήφος εμπιστοσύνης αλλά εθνικής... by funked00

22.36 "Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για να πράξουν αυτά που πρέπει", δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Νταλάρα, η οποία προσήλθε στη Βουλή με ένα εντυπωσιακό φουλάρι.


22.26 Φτάνει σε λίγο στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

22.15 Με καλυμμένο μάτι εμφανιστηκε στη Βουλή η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


21.56 Συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή. Πυρετώδεις διαβουλεύσεις λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού.

21.48 Κατηγορηματικά αντίθετος ο ΛΑΟΣ σε κυβέρνηση τεχνοκρατών. Επιμένει στα πολιτικά πρόσωπα. Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει κυβέρνηση χωρίς πολιτικά πρόσωπα που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

21.42 "Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει ποτέ να ευδοκιμήσει η προσπάθεια κανιβαλισμού του πρωθυπουργού, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

21.35 Απομονωμένος στο γραφείο του από τις 21:15 ο Γιώργος Παπανδρέου. Ετοιμάζει την ομιλία του

21.27 Στο βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, εκ των υποστηρικτών της ιδέας του δημοψηφίσματος.



21.17 "Θα ήταν καλύτερα να είχαν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να μην φτάναμε στη γελοιοποίηση των θεσμών", δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αλευράς.

20.55 Τα τρία σενάρια του Reuters για την Ελλάδα, λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού και ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας.

20.24 "Το ευρώ είναι πιο σημαντικό από την Ελλάδα" δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

20.00 Τα σενάρια φουντώνουν εν αναμονή της ομιλίας του πρωθυπουργού. Φήμες για πρόταση μεταβατικής κυβέρνησης υπό τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος θα αναλάβει τις επαφές με τη Νέα Δημοκρατία.

19.30 Είναι ολοφάνερο ότι η ομιλία του πρωθυπουργού θα κρίνει τα πάντα. Οι πιέσεις για να πει ξεκάθαρα τις επόμενες κινήσεις του είναι ασφυκτικές.

19.13 Δείτε εδώ τις δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για τη στάση που θα κρατήσουν ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας.

19.02 Σκληρή κριτική από την πρώην υπουργό Λούκα Κατσέλη στον πρωθυπουργό, κατά την ομιλία της στη Βουλή. ''Ο Γιώργος Παπανδρέου τα τίναξε όλα στον αέρα την τελευταία εβδομάδα. Η λύση είναι να πάμε σε εκλογές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Περιμένω να ακούσω τον πρωθυπουργό ώστε να αναθεωρήσω την στάση μου''.

18.53 "Ναι" θα ψηφίσει η Βάσω Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας την ψήφο όχι εμπιστοσύνης, αλλά εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.


Βασω Παπανδρεου πριν την ψήφο εμπιστοσύνης by funked00

18.23 Βίντεο από την πορεία και τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα.


Συγκέντρωση ΚΚΕ by News247

18.13 Σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΚΚΕ έξω από τη Βουλή. Άρχισε η ομιλία της γγ της ΚΕ του κόμματος Αλέκας Παπαρήγα.

17.46 Δηλώσεις από τον βουλευτή Οδ. Βουδούρη, ο οποίος δίνει τυπικά ψήφο εμπιστοσύνης.


Δηλώσεις Βουδούρη πριν την ψήφο εμπιστοσύνης by funked00

17:44 Η Έυα Καϊλή φαίνεται να αλλάζει στάση σε σχέση με την ψήφο εμπιστοσύνης.


Δήλωση Εύας Καϊλή by funked00

17.16 Τελεσίγραφο στην Ελλάδα από το Βερολίνο. Τα δύο κόμματα εξουσίας πρέπει πολύ σύντομα να επικυρώσουν τη δανειακή σύμβαση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης. "Θα περιμένουμε μόνο λίγες ημέρες ακόμα"

16.58 Στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μιλώντας στις Κάννες ζήτησε άμεση λύση το ελληνικό πρόβλημα. Το ελληνικό δημοψήφισμα προκάλεσε αναστάτωση πρέπει να έχουμε μια λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας.

16.45 Όσο περνούν οι ώρες, εντείνεται η αγωνία σχετικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Όλα θα κριθούν από την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμος να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα οδηγεί στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

16.40 Διαβάστε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας της G20 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.


16.10 Διακόπτουμε την συνεχή ενημέρωση και θα επανέλθουμε αργότερα, όταν και θα αρχίσει η διαδικασία της Ψήφου Εμπιστοσύνης.

15.40 Η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ επεσήμανε ότι η G20 συμφώνησε με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

15.05 Μεταβατική κυβέρνηση και μετά εκλογές ζήτησε ο Ευ. Αντώναρος ενώ έκανε λόγο για "τσιριμόνιες" του Παπανδρέου.

14.39 Διαβάστε τι έλεγε το 2010 ο Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος.

14.24 Για άμεση έναρξη της διαδικασίας για το σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.

14.11 "Δε νοείται μετά τη ψήφο εμπιστοσύνης να παραμείνουμε κυβέρνηση", ανακοίνωσε ο Α. Λοβέρδος ξεκαθαρίζοντας πως εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν έχει θέση στις πολιτικές διεργασίες.

14.08 "Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ", επισήμανε ο Ζ. Μ. Μπαρόζο, τονίζοντας πως κλειδί είναι η εθνική ενότητα στη χώρα.

14.00 Κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας εκτιμά για την Ελλάδα ο Τζορτζ Σόρος.

13.31 Καταιγιστικές είναι οι αναφορές του ξένου Τύπου. Αυτή τη φορά αίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα της Γαλλικής εφημερίδας Liberation το οποίο τιτλοφορείται "Ο Παπανδρέου επέλεξε το δημοψήφισμα για να αποφύγει στρατιωτικό πραξικόπημα".

13.25 Με δήλωσή του στο real.gr ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος καλεί τη ΝΔ να κάνει ένα ακόμη βήμα. «Ο πρωθυπουργός χθες στη Βουλή υπήρξε εξαιρετικά σαφής και ειλικρινής για τις προθέσεις του. Το θέμα είναι να ανταποκριθεί ο κ. Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ έδειξαν υπεύθυνη στάση με την απόφασή τους να ψηφίσουν τη συμφωνία και με την πρόθεσή τους για μεταβατική κυβέρνηση.


ΠΗΓΗ: http://news247.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger