Home » » Τέλος η «αφωνία» Παπαδήμου

Τέλος η «αφωνία» Παπαδήμου

Written By Djordje on Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 | 09:05



Ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να εκφράσει την δυσαρέσκεια του για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο κυβερνητικό έργο αλλά και τις δημόσιες αντιπαραθέσεις κυβερνητικών στελεχών.

Ο Λουκάς Παπαδήμος πριν από την συνεδρίαση που προγραμματίζεται στις 4 το απόγευμα θα εισπράξει τις ενστάσεις των ελεγκτών της τρόικας αλλά και του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, Χορστ Ράιχενμπαχ, τους οποίους θα συναντήσει διαδοχικά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα εγκαταλείψει την τακτική των ήπιων τόνων και θα μιλήσει συγκεκριμένα για τα υπουργεία που παρατηρείται δυστοκία στην πρόοδο των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ένα από τα θέματα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της συνεδρίασης είναι η εφεδρεία, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποτελεί τον μεγάλο «πονοκέφαλο» της κυβέρνησης. Το μέτρο μέχρι στιγμής έχει στεφθεί από πλήρη αποτυχία με αποτέλεσμα η τρόικα να επιμένει σε άμεσες απολύσεις προκειμένου μέχρι το 2015 να έχουν δει την πόρτα της εξόδου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Εκτός από το «αγκάθι» της εφεδρείας στο υπουργικό θα συζητηθούν και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό με τον Γιώργο Κουτρουμάνη να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν το υπουργείο Εργασίας θα αποφύγει την μείωση των κατώτατων μισθών.

Δεν αποκλείεται ο Λουκάς Παπαδήμος να εκφράσει με έμμεσο τρόπο και την δυσφορία του για τις υπουργικές αντιπαραθέσεις που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, όπως τα επεισόδια μεταξύ των κ.κ. Γιάννη Ραγκούση και Μάκη Βορίδη για τα ταξί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την «παρθενική» του εμφάνιση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υποστήριξε με νόημα ότι δεν υπάρχει θέμα για κανέναν υπουργό αλλά ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα να τους αξιολογεί και να κάνει ό,τι χρειαστεί. Ο Παντελής Καψής χαρακτήρισε την κυβέρνηση πολεμική και σημείωσε πως ο βίος της εξαρτάται από το έργο που θα πρέπει να ολοκληρώσει το οποίο είναι η υλοποίηση του PSI, η νέα δανειακή σύμβαση και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτή, καθώς και η εξασφάλιση της επόμενης δόσης.



ΠΗΓΗ: real.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger