Ωστόσο, τα υποκατάστατα αυτά αυξάνουν την οξύτητα στο στόμα και κατά συνέπεια διαβρώνουν το σμάλτο (σκληρή προστατευτική επικάλυψη του δοντιού) ιδίως εάν περιέχουν αρώματα φρούτων. Η ερευνήτρια Δρ Σοκ Τζα από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, δήλωσε: «Ο όρος χωρίς ζάχαρη μπορεί να δημιουργήσει ψευδείς ασφάλειες, επειδή πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτόματα τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη είναι ασφαλή για τα δόντια». Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η τσίχλα χωρίς γλυκαντικές ουσίες θα ήταν πραγματικά ευεργετική για την υγεία των δοντιών. Δεδομένου ότι η χρήση της σορβιτόλης και της ξυλιτόλης αυξάνει τον κίνδυνο για διάβρωση των δοντιών που οφείλεται στα οξέα, όπως επίσης και τις αρνητικές συνέπειες των γαστρικών διαταραχών και της διάρροιας από την κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας από τσίχλες. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απαιτούνται περαιτέρω κλινικές μελέτες, ώστε να βγουν οριστικά συμπεράσματα.
ΠΗΓΗ: ygeiaonline.gr
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου