Home » » Concealer(Κονσίλερ)

Concealer(Κονσίλερ)

Written By Djordje on Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 | 06:00




Καλησπέρα, καλησπέρα!
Concealer και έχουμε και λέμε! Μεγάαααλο θέμα! Κράτα δυνάμεις και ξεκίνα!
Το concealer το χρησιμοποιούμε , αρχικά, για να καλύψουμε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, διχρωμίες του δέρματος (πανάδες ή σημάδια πχ), κοκκινίλες και γενικά ό,τι ατέλεια υπάρχει στο πρόσωπό μας.
Ο τόνος που πρέπει να διαλέξουμε είναι ένα θεματάκι. Ουκ ολίγες φορές έχω δει «μάτια ρακούν» ! Αυτό είναι το φαινόμενο κατά το οποίο, γύρω από τα μάτια σχηματίζονται 2 άσπροι κύκλοι ( πραγματικά….) και γύρω γύρω, στην καλύτερη περίπτωση, υπάρχει μια σωστή  χρωματικά βάση foundation. Το άλλο που βλέπω , ειρήσθω εν παρόδω, είναι η διχρωμία ανάμεσα στο λαιμό και το πιγούνι(!!!), λάθος στο οποίο θα επεκταθώ σε επόμενο άρθρο…
Το πώς θα διαλέξουμε το σωστό χρώμα εξαρτάται και από το σκοπό. Δηλαδή για κάτω από τα μάτια ο κανόνας είναι διαφορετικός από ό,τι για την περίπτωση που θέλουμε να καλύψουμε ατέλειες. Αρχικά να διευκρινίσουμε ότι υπάρχουν 2 τύποι concealer όσον αφορά στο χρώμα. Υπάρχουν αυτά που έχουν ροζ/ροδακινί/πορτοκαλί απόχρωση και αυτά που έχουν κίτρινη απόχρωση.
Για να καλύψεις μαύρους κύκλους θα χρησιμοποιήσεις ένα με κίτρινη απόχρωση, καθώς αυτό βοηθάει σε καλύτερη κάλυψή τους, χρωματικά. Σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις μαύρων κύκλων, ειδικοί προτείνουν αρχικά τη χρήση ενός concealer με ροζ απόχρωση, για να ψιλοφέρεις το χρώμα της περιοχής στα χρώματα του υπόλοιπου δέρματος ( διαδικασία η οποία ονομάζεται «διόρθωση χρώματος») και από πάνω να βάλεις το κιτρινάκι, για πιο καλό απότέλεσμα. Α, να πω εδώ ότι η σωστή απόχρωση είναι βαρία βαρία 2 τόνους πιο ανοιχτό από το foundation μας, για να αποφύγουμε τα «ματάκια ρακούν».
Όταν θέλουμε να καλύψουμε κάποιο σπυράκι, σημάδι, κοκκινίλα, πρέπει η απόχρωση να είναι ίδια για να μην πω απόλυτα ίδια με τη βάση μας και να το απλώσουμε πολύυυυ καλά, για να μην είναι διακριτό σε σχέση με το σύνολο του προσώπου. Επίσης , πάνω σε μία ατέλεια μη βάζετε και βάζετε προϊόν γιατί τελικά μόνο κακό κάνουμε δημιουργώντας κρατήρα οεο!!!
Τώρα ας πάμε στο πώς βρίσκουμε τη σωστή απόχρωση. Η περιοχή που πρέπει να δοκιμάζουμε τα προϊόντα είναι κάτω από το αυτί και πίσω από το σαγόνι, με πιάνεις. Εκεί ! Ούτε παλάμες, ούτε καρποί , ούτε τίποτα. Καλά, το ιδανικό είναι στο πρόσωπό μας, αλλά δεν θα συνιστούσα να σκάσεις στο κατάστημα και να δοκιμάσεις κάτι στα μούτρα σου από το tester… Στον καρπό, ωστόσο, μπορείς να δοκιμάσεις το προϊόν για να δεις πόσο καλυπτικό είναι, επειδή εκεί έχουμε τις φλέβες και μας βοηθάει να δούμε πόσο θα τις καλύψει, για να πάρουμε μια ιδέα.
*Να διευκρινίσω ότι δε χρησιμοποιούμε χειμώνα-καλοκαίρι τα ίδια concealer, έτσι??? Εκεί το «μάτι ρακούν» θα πάει σύννεφο, το καταλαβαίνεις!!!
(Κουράγιο τελειώνουμε, αλλά είναι για το καλό σου, σταμάτα).
Ας πάμε στον τρόπο τοποθέτησης τώρα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δάχτυλά σου ή κάποιο πινέλο από αυτά που έχω αναφέρει στο σχετικό άρθρο με τα απαραίτητα πινέλα ( δεν πιστεύω να σε πιάνω ΠΑΛΙ αδιάβαστη????). Θεωρώ καλύτερο τρόπο το πινέλο αλλά όπως τη βρίσκει ο καθένας. Απλά με το πινέλο, το προϊόν θα απλωθεί καλύτερα, και κάτω από τα μάτια και πάνω στην ατέλεια, έτσι ώστε να «σβήνει» πάνω στο πρόσωπο και σε σχέση με τη βάση μας. Αν πάλι θέλεις να χρησιμοποιήσεις δάχτυλα, φρόντισε όταν βάζεις concealer κάτω από τα μάτια, να το κάνεις με μικρά χτυπηματάκια , αν με πιάνεις, και σε καμία περίπτωση τραβώντας το δέρμα ή τίποτα τέτοιο. Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη και θέλει προσοχή. Επίσης, όταν βάζεις σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή, φρόντισε να το «σβήσεις» καλά όπως είπαμε.
Διευκρίνιση ξανά. Εξυπακούεται ότι πριν βάλεις concealer και foundation, έχεις κάνει πολύ καλό καθαρισμό στο πρόσωπό σου και έχεις βάλει την κατάλληλη ενυδατική κρέμα για τον τύπο δέρματος σου, για να αποφύγεις τυχόν ξηρότητα, ξεφλουδίσματα και τέτοια.
Να αναφέρω, ότι εκτός από την κατηγορία του concealer  υπάρχουν στην αγορά και προϊόντα τα οποία έχουν το ρόλο της «χρωματικής διόρθωσης» που ανέφερα παραπάνω. Αυτά είναι προϊόντα τα οποία βοηθούν στο να ουδετεροποιήσουν καταστάσεις, πχ μια πολύ κόκκινη περιοχή, έτσι ώστε να πας να πετάξεις πάνω το concealerακι σου. ( Ένα από αυτά, είναι και το πρασινάκι το οποίο σίγουρα έχεις δει και έκανες επίκληση στην Παναγία!)
Επίσης (τελικά) να πούμε πως στην αγορά υπάρχουν κονσίλερ ( έτσι για αλλάγή) σε διάφορες μορφές, στυλό, κρεμώδη, στέρεα. Ε εκεί, έρχεσαι εσύ και δοκιμάζεις τι σε εξυπηρετεί και τι δουλεύει καλύτερα σε συνδυασμό με τη βάση σου, με τον τύπο δέρματός σου κλπ κλπ.
Θα αραδιάσω μερικά παραδείγματα καλών concealer που κυκλοφορούν, για να πάρεις μια ιδέα.

1)      Creamy Concealer Kit, Bobbi Brown.

2)      Studio Finish SPF35 Concealer, Mac.
3)      Pure Active 2in1 Tinted Spot Roll-On, Garnier.


4)      Secret camouflage, Laura Mercier.
5)      Double wear, stay-in-place concealer spf 10, Estee Lauder.


6)      Erase paste, Benefit.
7)      Pro longwear concealer, Mac.
8)      Line smoothing concealer, Clinique
9)      TOUCHE ÉCLAT, Yves Saint Laurent.

10)   New York Superstay 24h Concealer , Maybelline.


Αυτά και για σήμερα!!! Stay tuned για το επόμενο άρθρο!!!


                                                                                      Effie M.

Share this article :

1 σχόλιο:

  1. Πάρα πολύ δίκιο έχεις και πάρα πολύ σωστά τα λες!!και εγω έχω κανει πολλά λάθη με το κονσιλερ παλιότερα. Πολύ ενδιαφέρουσα η λίστα σου, με εβαλε σε σκέψεις. Ψάχνω να βρω ένα καλό προιον για να καλυψω τους μαυρους κυκλους (μεγάλαο πρόβλημα!) και έχω δει εδω καποια loreal concealer https://www.atticabeauty.gr/brands/loreal-paris/proioda-omorfias/makigiaz/prosopo/concealers/ που μου φάνηκαν πολύ καλά. Έχεις να μου προτείνεις κάποιο;ξερεςι αν αυτη η μαρκα είναι καλή σε τετοια προιοντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger