Home » » Χρυσή Άρκτος για τον «Καίσαρα» των 80χρονων αδελφών Ταβιάνι

Χρυσή Άρκτος για τον «Καίσαρα» των 80χρονων αδελφών Ταβιάνι

Written By Djordje on Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 | 11:30



Πρωτοπόροι ετών..80 είναι οι αδελφοί Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι καθώς η ταινία τους «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει» απέσπασε τη Χρυσή Άρκτο καλύτερης κινηματογραφικής ταινίας στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.
Η ταινία είναι δράμα με στοιχεία ντοκιμαντέρ και παρακολουθεί μια ομάδα φυλακισμένων, ανάμεσά τους δολοφόνοι και μέλη της Μαφίας, οι οποίοι κάνουν πρόβες για να ανεβάσουν στη φυλακή τον «Ιούλιο Καίσαρα». Κριτικοί κινηματογράφου σχολίασαν πως το γεγονός ότι οι περισσότεροι πρωταγωνιστές είναι καταδικασμένοι να μείνουν στη φυλακή από 14 χρόνια ως και ισόβια εντείνει τη σαιξπηρική τραγωδία.
«Οι θεατές πρέπει να σκεφτούν ότι ακόμη και οι βαρυποινίτες παραμένουν άνθρωποι», δήλωσαν οι δημιουργοί μετά τη βράβευσή τους.
Ο Ούγγρος σκηνοθέτης Μπένεντεκ Φλίγκαουφ κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής- Ασημένια Άρκτος για την ταινία του «Just The Wind», και ο Γερμανός σκηνοθέτης Κρίστιαν Πέτσολ το βραβείο του καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Μπάρμπαρα».
Το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού κέρδισε η Ρέιτσελ Μουάνζα για την ερμηνεία της ως παιδί- στρατιώτης στην ταινία «Μάγισσα του πολέμου», ενώ η ταινία «A Royal Affair», που βασίζεται στο βασιλικό σκάνδαλο του 18ου αιώνα στη Δανία, απέσπασε δύο βραβεία, του καλύτερου ηθοποιού για τον Μικέλ Φόλσγκααρντ και του καλύτερου σεναρίου για τους σεναριογράφους Νικολάι Αρσελ και Ράσμους Χέιστερμπεργκ.
Συνολικά, 18 ταινίες ήταν υποψήφιες για διάφορες διακρίσεις στην 62η Μπερλινάλε, η οποία αποτελεί το πρώτο κορυφαίο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χρονιάς.
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger