Home » » Δέκα απλές συμβουλές για να φτιάχνει η διάθεσή μας

Δέκα απλές συμβουλές για να φτιάχνει η διάθεσή μας

Written By Djordje on Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 | 07:00


Δέκα απλές συμβουλές για να φτιάχνει η διάθεσή μας
Είναι περιττό να πούμε πόσο δύσκολη είναι η περίοδος που διανύουμε με την οικονομική αβεβαιότητα και κάθε είδους δυσκολίες να έχουν αφήσει τη σκιά τους στην καθημερινότητά μας. Από το έγκυρο περιοδικό Reader’s Digest αλιεύσαμε ένα δεκάλογο μικρών και απλών συμβουλών που έχει διαπιστωθεί ότι βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσής μας...
1. Βγείτε έξω για έναν περίπατοΠροσφέρετε στον εαυτό σας την δυνατότητα ενός περιπάτου με κάθε ευκαιρία. Βγάλτε βόλτα τον σκύλο σας, πάρτε μαζί σας ένα καλό φίλο, πηγαίνετε με τα πόδια στη δουλειά. Λίγη σωματική άσκηση και ο φρέσκος αέρας δίνει τη δυνατότητα αποφόρτισης από το άγχος της ημέρας. Και αν νομίζετε ότι οι περίπατοι είναι βαρετοί, συνδυάστε τους με κάποια ευχάριστη δραστηριότητα (όπως να χαζέψετε τις βιτρίνες).
2. Δώστε χρόνο για ύπνο και ξεκούρασηΠροσπαθήστε να προσπεράσετε το δέλεαρ των «χαζών ξενυχτιών» μπροστά στην τηλεόραση και ξαπλώστε νωρίτερα απ’ ότι συνήθως. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε στην ξεκούρασή σας και κυρίως στον ύπνο σας, τόσο περισσότερο μειώνετε τα επίπεδα του άγχους, ενώ ταυτόχρονα την επομένη μέρα νιώθετε γεμάτοι ενέργεια.
3. Προγραμματίστε διακοπέςΠροσπαθήστε να βάλετε στη σκέψη σας μικρές ή μεγάλες αποδράσεις ακόμα και αν αυτές βρίσκονται αρκετούς μήνες μακριά. Ένα διάλειμμα από την ρουτίνα είναι πάντα αναζωογονητικό ακόμα και αν είναι σύντομο. Επίσης η προσμονή για κάτι θετικό βοηθά στην ανατροπή της ρουτίνας. Τέλος μην παραγνωρίζουμε ότι εάν προγραμματίσετε ένα ταξίδι νωρίς είναι πολύ πιθανό να βρείτε ευκαιρίες και προσφορές που θα μειώσουν τον προϋπολογισμό των διακοπών σας.
4. Κάντε μικρά και εύθυμα δώρα στον εαυτό σαςΤο γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Ψωνίστε κάτι που σας κάνει να γελάτε, όσο ασήμαντο κι’ αν είναι. Πέρα από το γεγονός ότι ένα μικρό δώρο πάντα βοηθά την ψυχολογία, ένα αστείο βιβλίο, μια βραδιά σε μια εύθυμη θεατρική παράσταση ή μια καλή κωμωδία σε DVD είναι ιδέες που θα βοηθήσουν τη διάθεσή σας.
5. Φορέστε το αγαπημένο σας χρώμαΌλοι μας έχουμε κάποιο χρώμα που δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Επιλέξτε να φορέσετε ρούχα με χρώμα που τονίζει τα μάτια σας ή το χαμόγελο σας και αισθανθείτε όμορφα! Μην ξεχνάμε ότι εάν αισθάνεστε όμορφα μέσα στα ρούχα σας, τότε αυτό το εκπέμπετε και στους γύρω σας…
6. Ευχαριστήστε κάποιον
Αναγνωρίστε κάτι θετικό που σας προσέφερε ένας φίλος. Στείλτε του ένα απλό σημείωμα, ένα email ή ακόμα και λίγα λουλούδια. Δεν είναι κακή ιδέα να πάρετε ένα τηλέφωνο ένα φίλο που έχετε καιρό να μιλήσετε (από εκείνους που έχετε στην κατηγορία «θα τα πούμε»). Το ενδιαφέρον που θα δείξετε θα φτιάξει τη διάθεσή σας… αλλά και τη δική τους.
7. Προσφέρετε ένα κοπλιμέντο σε έναν άγνωστοΜπορεί να ακούγεται σαν συμβουλή για καμάκι, όμως ένα (ειλικρινές) κοπλιμέντο που θα δώσετε σε κάποιον που θα συναντήσετε τυχαία είναι ένας παρεξηγημένος καταλύτης. Είτε είναι μια κοπέλα με ωραία μαλλιά, είτε είναι ένα όμορφο ρούχο, είτε μια ωραία ατάκα που θα ακούσετε. Ένα κοπλιμέντο βοηθά την ψυχολογία του αποδέκτη του, όμως παίζει ρόλο και στο να δείτε τις καθημερινές τυπικές σχέσεις με ένα πιο ανθρώπινο μάτι. Και ποιος ξέρει ίσως την επόμενη φορά λάβετε εσείς ένα κοπλιμέντο από το  πουθενά.
8. Κάντε δώρο στον εαυτό σας ένα μασάζΣίγουρα δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, όμως στις μέρες μας δεν είναι δύσκολο να βρείτε στις μεγάλες πόλεις χώρους που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες σε προσιτές τιμές. Ειδικά αν καταφέρετε να στριμώξετε ένα ραντεβού για μασάζ μέσα στις υποχρεώσεις μια δύσκολης ημέρας, δεν θα πιστεύετε την αλλαγή διάθεσης που θα σας προσφέρει.
9. Ακονίστε το μυαλό σας
Αυξήστε την αυτοπεποίθησή σας λύνοντας ένα σταυρόλεξο ή ένα Sudoku. Ακονίζοντας το μυαλό σας ανεβάζετε τα επίπεδα αισιοδοξίας σας και προσεγγίζετε πιο θετικά όσα πρέπεπι να αντιμετωπίσετε (και να λύσετε) στην καθημερινότητά σας.
10. Μην ξεχνάτε τις καλές συνήθειες
Πάρτε μια φωτογραφία σας την ώρα που κάνετε κάτι που απολαμβάνετε… πατινάζ, κολύμπι, μαγείρεμα, αθλητισμός. Δεν υπάρχει κανόνας, αρκεί να αγαπάτε πραγματικά αυτό το οποίο θα κάνετε στη φωτογραφία. Εάν την τοποθετήσετε στο γραφείο σας θα αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση των ωραίων και ευχάριστων πραγμάτων που κάνετε στη ζωή και για τα οποία θα πρέπει να είστε ευτυχισμένοι.
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger