Home » » Στα «κρύα του λουτρού» οι γαλάζιοι διαγραφέντες

Στα «κρύα του λουτρού» οι γαλάζιοι διαγραφέντες

Written By Djordje on Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 | 09:06



Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Ήταν μαζεμένοι στο εντευκτήριο της βουλής μήπως και ζητήσει κανένα κόμμα ονομαστική ψηφοφορία για το PSI και μπουν και ψηφίσουν αλλά τελικά κανένα κόμμα δεν τους έκανε το χατίρι. 

Οι Μ. Κεφαλογιάννης, Κ. Γκιουλέκας, Χρ. Καρυπίδης, Γ. Καρασμάνης Θ. Λεονταρίδης και ο Ζ. Τζηκαλάγιας ήλπιζαν ότι θα κάνουν το πρώτο βήμα για την ένταξη τους και πάλι στο «γαλάζιο μαντρί» αλλά μάταια... Η επόμενη ευκαιρία που θα έχουν θα είναι την ερχόμενη Τρίτη όπου θα ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος που αφορά και την περικοπή των επικουρικών και κύριων συντάξεων.

Ο ένας μετά τον άλλο πάντως για καλό και για κακό δήλωνε πίστη στην ΝΔ και πως θα στηρίξει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση. 

Α. Σαμαράς «Οι θυσίες των πολιτών δεν έπιασαν τόπο»

Μιλώντας σε εκδήλωση του ελληνογαλλικού επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην απόφαση του Eurogroup τονίζοντας πως «οι κίνδυνοι δεν εξουδετερώθηκαν πλήρως» και αναφέρθηκε στα δύο χρόνια που χάθηκαν από την διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. 

«Οι Έλληνες την τελευταία διετία είδαν να μειώνεται το βιοτικό τους επίπεδο κατά 34% μέσα σε δυόμιση χρόνια! Το μισό απ’ αυτό από μείωση των ονομαστικών τους εισοδημάτων. Και το υπόλοιπο από την αύξηση των φόρων και του πληθωρισμού! Ποτέ σε καιρό Ειρήνης δεν έζησε λαός τέτοια καταβαράθρωση του βιοτικού του επιπέδου. Και ποτέ δημοκρατική κοινωνία δεν άντεξε τέτοια εξαθλίωση» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς. 

Παράλληλα υποστήριξε πως όλο αυτό το διάστημα οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν έπιασαν τόπο «γιατί πρώτον δεν χτυπήθηκε η κρατική σπατάλη - η πηγή της κακοδαιμονίας - και δεύτερον, διότι η πρωτοφανής ύφεση που προκλήθηκε, διαιώνισε τα υψηλά ελλείμματα (παρά τις περικοπές) και διόγκωσε το χρέος. Σήμερα, η Ευρώπη αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί σε ένα Σισύφειο μαρτύριο». 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε πως η «Ελληνική τραγωδία» μπορεί να γίνει η αφορμή για να αλλάξει η Ευρώπη πολιτική για την διέξοδο από την κρίση. 

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger