Home » » ΝΔ προς διαγραφέντες: «Ψηφίστε και βλέπουμε...»

ΝΔ προς διαγραφέντες: «Ψηφίστε και βλέπουμε...»

Written By Djordje on Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 | 11:13



Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Παιχνίδι με τους διαγραφέντες από τη Λ. Συγγρού στο παρά πέντε της αντι-μνημονιακής κίνησης. Δείγμα «καλής θέλησης» περιμένουν στο επιτελείο Σαμαρά και δίνουν ραντεβού μαζί τους για...αργότερα. 

«Θα είναι σε κάθε περίπτωση μία πράξη καλής θέλησης που συνεκτιμάται». Με αυτή τη φράση κορυφαίο στέλεχος από το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά περιγράφει τις προοπτικές που έχουν κάποιοι από τους διαγραφέντες της ΝΔ προκειμένου να επιστρέψουν στο κόμμα σε περίπτωση που υπερψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους που συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση. 

Το παιχνίδι με τους διαγραφέντες, όχι όμως όλους, έχει αρχίσει για τα καλά στο «γαλάζιο» στρατόπεδο λίγο πριν εκδηλωθεί η κίνηση από τον Πάνο Καμμένο ο οποίος επιχειρεί να συσπειρώσει γύρω του πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς που έχουν σαφείς αναφορές εναντίον του μνημονίου. 

Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη δεχθεί εισηγήσεις να προχωρήσει σε μία πρωτοβουλία που θα σηματοδοτήσει αυτό που περιέγραψε χθες ο συνομιλητής του Φαήλος Κρανιδιώτης ως «πανστρατιά ενόψει εκλογών» που μέσα σε αυτήν θα συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι από τους διαγραφέντες στο πλαίσιο μίας γενικότερης στρατηγικής για την... αποψίλωση του ΛΑΟΣ και τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση γύρω από τη ΝΔ. 

Πάντως, μέχρι χθες ουδείς σχεδόν από τους διαγραφέντες δεν είχε ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς θα πράξει στη βουλή αφού οι περισσότεροι, κυρίως εκείνοι από την περιφέρεια, βρίσκονταν στις εκλογικές τους περιοχές και δεν είχαν καμία επικοινωνία με τη Λ. Συγγρού. 

Ακόμη όμως και εάν ψηφίσουν κάποιοι εξ’ αυτών τους εφαρμοστικούς νόμους αυτό δεν θα σημάνει αυτόματα την επανένταξή τους στη ΝΔ, όπως άπαντες λένε στο «γαλάζιο» στρατόπεδο αν και χαρακτηρίζεται ως μία κίνηση που θα συνεκτιμηθεί από την ηγεσία του κόμματος πιθανότατα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Κόντρα σε αυτήν την προοπτική φαίνεται πως κινούνται οι κύριοι Χρήστος Ζώης, Κώστας Μαρκόπουλος και Δημήτρης Σταμάτης οι οποίοι δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να αλλάξουν τη θέση τους έτσι όπως εκφράστηκε με το «όχι» στη Βουλή και ήδη με τις δηλώσεις που έχουν κάνει, ιδιαίτερα οι δυο πρώτοι, φαίνεται να κόβουν οριστικά κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τη Λ. Συγγρού. 

«Ναι» στις διαγραφές λένε οι νεοδημοκράτες... 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ, έστω και με μικρό ποσοστό διαφοράς, εμφανίζονται να επικροτούν τις διαγραφές των 21 που καταψήφισαν τα μέτρα. 

Σύμφωνα με την GPO για την «Ανατροπή» το 46,3% των ψηφοφόρων της ΝΔ κρίνουν θετικά τις διαγραφές έναντι ποσοστού 42,8% που τις έκριναν αρνητικά. Στο σύνολο των ψηφοφόρων εντούτοις, το 58,4% διαφωνεί με την απόφαση Σαμαρά έναντι ποσοστού 33,5% που συμφωνεί με αυτήν. 

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δικαιολόγησε πάντως τις διαγραφές κάνοντας μάλιστα λόγο για «καταστατική σύγκρουση» αφού όπως υποστήριξε η ψηφοφορία αφορούσε επί της ουσίας στην παραμονή ή όχι της χώρας μας στο ευρώ. «Προφανώς παρασύρθηκαν αρκετοί συνάδελφοι από το επιχείρημα ότι οι ξένοι μπλοφάρουν» ήταν το καρφί του κ. Σπηλιωτόπουλου για τα «όχι» στη δανειακή σύμβαση... 

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger