Home » , » "Εκρηκτικό" το κλίμα στη Βουλή-ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

"Εκρηκτικό" το κλίμα στη Βουλή-ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

Written By Djordje on Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 | 16:43



Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη


ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Από το «όχι» στο «ναι» ο Πρωτόπαπας 

Άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες δήλωνε ότι θα ψήφιζε «όχι» στην μείωση του κατώτατου μισθού, τελικά θα ψηφίσει «ναι». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δήλωση του ο κ Πρωτόπαπας : «Σαφώς προβληματίστηκα. Επειδή όμως ως βουλευτής οφείλω να θέσω το Εθνικό Συμφέρον, το συμφέρον του ελληνικού λαού υπεράνω ΟΛΩΝ μπροστά στο μοναδικό ερώτημα της σημερινής ψηφοφορίας, δηλαδή «Ευρώ ή Δραχμή και χρεοκοπία» θα ψηφίσω ΝΑΙ στη σύμβαση».

«Όχι» θα ψηφίσει η Άννα Βαγενά 

«Όχι» στο νέο μνημόνιο αναμένεται να ψηφίσει η κυρία Άννα Βαγενά. Η ηθοποιός, που αντικατέστησε την κυρία Πέμη Ζούνη μετά την παραίτηση της, αναμένεται, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, να ψηφίσει «όχι» στην πρώτη ψηφοφορία που θα μετάσχει ως βουλευτής.

16:28 Ευ.Βενιζέλος: «Δεν μπορεί να κατασχεθεί η δημόσια περιουσία. Ψέμα ότι θα κατασχεθεί Ακρόπολη, Δήλος και ορυκτός πλούτος».
Απορρίφθηκε κατόπιν ψηφοφορίας η ένσταση που κατέθεσαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ περί αντισυνταγματικότητας. 

15:27 Νέα παρέμβαση του Γιώργου Καρατζαφέρη: «Δεν μπορώ να συνδιαλέγομαι με τις μαριονέτες της κυρίας Μέρκελ». 


15:19 «Ποιος πυροδοτεί; Έχουμε και όρια δεν είμαστε ηλίθιοι», ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο και συμπλήρωσε: «Από το πρωί δεν λέτε τίποτα άλλο από καταστροφή και εμφύλιος». Ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος πέταξε το νομοσχέδιο προς την πλευρά του υπουργού οικονομικών. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, παίρνοντας τον λόγο, είπε: «Να διαλυθεί η Βουλή, εκλογές τώρα». 

ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (ΔΕΞΙΑ) ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ



15.07 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξήγησε τους λόγους του κατεπείγοντος λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και αν αυτό δεν συμβεί η χώρα θα πτωχεύσει. Οι τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και ακολούθησε νέα «έκρηξη» του Ευ. Βενιζέλου. 


14.40 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Α. Χρυσανθακόπουλος δήλωσε ότι είναι λανθασμένη η απόφαση να έρθει στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος το μνημόνιο.

 14.37 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας εξέφρασε την ευχή να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία.

14.33 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης με την έναρξη της συζήτησης ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση προσφυγή στις κάλπες, ενώ θα καταθέσει πρόταση για ψηφοφορία από τα 3/5 της Βουλής. Τον λόγο στη συνέχεια πήρε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος δήλωσε ότι το κόμμα του είναι κατηγορηματικά αντίθετο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για το μνημόνιο. 

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger