Home » » Έρχονται οι πρώτοι «επόπτες»

Έρχονται οι πρώτοι «επόπτες»

Written By Djordje on Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 | 21:53



Πλήρης επιβεβαίωση της Realnews, όπου αναφέρεται ότι θα ενισχυθεί το προσωπικό της task force για την τεχνογνωσία και την καθοδήγηση του προγράμματος, μέσω της ανακοίνωσης της Κομισιόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ομάδα των «εποπτών» ταξιδεύει με προορισμό την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας διαθέτει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στους νέους. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αλλά και για να στηριχθούν οι ΜμΕ, ο κύριος μοχλός για την ανάπτυξη και την απασχόληση, η ομάδα δράσης θα συνεργάζεται με ελληνική ομάδα αρμοδίων σε στοχευμένες δράσεις. 

Η δουλειά της ομάδας των «εποπτών» είναι συμπληρωματική της Task Force στην Ελλάδα. Αποστολή των εποπτών είναι να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις, φορολογικές μεταρρυθμίσεις και τον επαναπροσανατολισμό των ταμείων συνοχής σε αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις. 

Ο πρόεδρος Μπαρόζο πρότεινε τη δημιουργία της ομάδας «εποπτών» αποτελούμενη από Κοινοτικούς κι Έλληνες εμπειρογνώμονες, με τη συμμετοχή των εθνικών κοινωνικών εταίρων, ώστε να αναπτυχθούν στοχευμένα προγράμματα που θα περιλαμβάνονται στο Εθνικό Μεταρρυθμιστικό Πρόγραμμα το οποίο θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα Απριλίου ως μέρος ενός ευρωπαϊκού εξαμήνου της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης. Ο πρόεδρος Μπαρόζο θα αναφέρει τα αρχικά αποτελέσματα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 1-2 Μαρτίου 2012. Μάλιστα, σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου του προέδρου θεωρούνται κομβικής σημασίας οι αποκρατικοποιήσεις.

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger