Άμα διαβάσει κανείς την έκθεση της UBS καταλαβαίνει ότι ο δρόμος για τις ελληνικές τράπεζες είναι πολύ μακρύς για να επανέλθουν σε κερδοφορία, άλλα όχι και να κρατικοποιηθούν κύριε Γιώργο. Ποιος θα αντιμετωπίσει τότε την διαχείριση των αναγκών που αφορούν σε κεφάλαια που αναλογούν σε κάποια δισ. για την καθεμία. Οι κρατικοί υπάλληλοι;
Πράγματι με ένα PSI που θα κάτσει πιθανώς στο 70% σε τρέχουσες αξίες οι ελληνικές τράπεζες θα χρειασθούν περί τα 12 δισ. και επειδή οι αξιολογήσεις της Blackrock έδειξαν ότι οι προβλέψεις για τις επισφάλειες ήταν αρκετές, η Τρόικα προέκρινε την επιλογή των προνομιούχων μετοχών.
Δεν είναι ανάγκη να επιστρέψει η Εθνική στην εποχή του Μίρκου για να εξυγιανθεί, όταν πληρώνει την πολιτική χρεοκοπία από τα ομόλογα του δημοσίου. Και η υπερβολική επιρροή των πολιτικών στην οικονομία κάπου πρέπει να περιοριστεί και το οικονομικό περιβάλλον να "στεγανοποιηθεί" για να προστατευθεί τουλάχιστον η όποια προσπάθεια γίνει από εδώ και μπρος.
Οι πολιτικοί αρχηγοί από σήμερα ζουν στον πυρετό της δανειακής σύμβασης και τρέμουν στην κυριολεξία για το τι θα τους κοστίσει. Η χώρα και η οικονομία δεν αντέχουν άλλες περιπέτειες. Ας υπογράψουν και ας κοιτάξουν μετά πώς η οικονομία θα βρει κατεύθυνση και όχι πώς θα προστατευθεί η πολιτική πελατεία.
Στην Ιταλία η κρίση με τον Μόντι άρχισε να αντιμετωπίζεται. Στην Ελλάδα με το PSI και την δανειακή σύμβαση απλά θα μείνουμε στο ευρώ. Για την επόμενη μέρα δεν μιλά ακόμα κανείς. Πώς θα αλλάξουν όλα; Δια μαγείας;
ΠΗΓΗ; http://www.capital.gr/
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου