Home » , » «Στηρίζουμε την Ελλάδα»

«Στηρίζουμε την Ελλάδα»

Written By Djordje on Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 | 10:46



Η μεγάλη εκστρατεία σε ολόκληρο τον κόσμο για να αλλάξει το κλίμα έναντι της χώρας μας με εκδηλώσεις συμπαράστασης και αγάπης προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ελλάδας ενισχύεται. 


Στην Αυστραλία, πραγματοποιήθηκε συναυλία στην οποία παραβρέθηκαν εκατοντάδες ομογενείς της Μελβούρνης. Σε περίοπτη θέση στην σκηνή βρισκόταν ένα τεράστιο πανό με το σύνθημα «We support Greece». Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τόνι Άμποτ αλλά και τοπικοί φορείς που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και εξέφρασαν την πεποίθηση πως οι Έλληνες θα βρούμε την δύναμη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Ένας Έλληνας κάτοικος της Μελβούρνης τόνισε συγκινημένος πως ««όταν αγαπημένοι σου άνθρωποι, στενοί συγγενείς, δεν έχουν να φάνε, πρέπει να τους βοηθήσεις». 


Στην Ρώμη, Έλληνες φοιτητές και Ιταλοί φιλέλληνες προχώρησαν σε συμβολική διαδήλωση μπροστά από την γερμανική πρεσβεία. Κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό που έγραφαν πως θα πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία στην Ελλάδα. 

Στην Αστόρια της Νέας Υόρκης έγινε συναυλία-αφιέρωμα στο νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη, η οποία προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους ομογενείς μας. Ο διοργανωτής του Φεστιβάλ, Ηρακλής Κρεμμύδας, ανέφερε πως οι θεατές έκλαιγαν. «Είναι η κατάσταση τέτοια σήμερα στην πατρίδα μας, που το μήνυμα έφτασε και σε μας». 


Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης προς την χώρα μας συνεχίζονται και μέσω του Διαδικτύου. «I believe in Greece» (Πιστεύω στην Ελλάδα) είναι το σύνθημα στο πρωτοσέλιδο του neoskosmos.com, του διαδικτυακού τόπου για τους ομογενείς της Μελβούρνης, στις σελίδες της οποίας έχει καταχωρηθεί πρόσκληση για σπουδές ελληνόπουλων στην Αυστραλία. 

Επίσης, στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Liberation, κείμενο που συνυπογράφουν Γάλλοι στοχαστές αναφέρει: «Ο στιγματισμός και η συστηματική δυσφήμιση ενός λαού δεν θα άξιζε άραγε μια απάντηση; Είναι δυνατόν να μην υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στη θεσμική δολοφονία του ελληνικού λαού;».

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger