Home » » Κρίσιμες συναντήσεις Παπανδρέου με Βενιζέλο-Λοβέρδο

Κρίσιμες συναντήσεις Παπανδρέου με Βενιζέλο-Λοβέρδο

Written By Djordje on Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 | 11:57



Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Κρίσιμες συναντήσεις για τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ αλλά και της κυβέρνησης θα έχει ο Γ. Παπανδρέου με Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ άκαρπες υπήρξαν οι δυο πολύωρες τηλεφωνικές επικοινωνίες του υπουργού Υγείας με τον υπουργό Ανάπτυξης, προκειμένου ο Μ. Χρυσοχοΐδης να στηρίξει για την ηγεσία του κόμματος τον υπουργό Οικονομικών.

Οι Ε. Βενιζέλος και Α. Λοβέρδος τηλεφώνησαν το πρωί χτες στο γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και το απόγευμα συνομίλησαν μαζί του σε καλό κλίμα, συμφωνώντας να συναντηθούν σήμερα, λίγο πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στις 3.30΄το μεσημέρι. 

Η συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου πραγματοποιείται στις 11 το πρωί, ενώ η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας το μεσημέρι. Στο παρασκήνιο εξελίχθηκε πρωτοβουλία του Δημήτρη Ρέππα να αποφευχθεί η σύγκρουση των δυο πλευρών, με την πλευρά Βενιζέλου-Λοβέρδου να υπόσχονται κάλυψη στον πρώην πρωθυπουργό για όποιες ανοιχτές του υποθέσεις.

Ο Γ. Παπανδρέου, πάντως, θα διαμηνύσει εκ νέου στον υπουργό Οικονομικών ότι ο ίδιος θα αντισταθεί με κάθε τρόπο σε τυχόν αλλαγή της πρόβλεψης για κοινές μετοχές των τραπεζών, ενώ θα επιμείνει στην πρότασή του προς την τρόικα για αναστολή των όποιων αλλαγών στους μισθούς για ένα χρόνο, έως ότου αρχίζουν να αποδίδουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, οπότε να υπάρξει επανεξέταση του θέματος. 

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ

Στη συνεδρίαση της ΚΟ, όπου εισηγητής θα είναι και ο Ε. Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών, αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι και να ζητηθεί η επίσπευση της αλλαγής ηγεσίας, μέσω αλλαγής και του τρόπου εκλογής, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι σύμμαχοί του διεκδικούν πλέον η εκλογή νέου αρχηγού να γίνει από ένα ευρύτερο συλλογικό όργανο και αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων.

Οι Ε. Βενιζέλος και Α. Λοβέρδος συμφώνησαν πάντως χθες να μην θέσουν σήμερα θέμα αλλαγής ηγεσίας, τουλάχιστον οι ίδιοι από την στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να δεχθεί αλλαγή του χρονοδιαγράμματος που αποφασίστηκε από το Εθνικό Συμβούλιο. Είναι ωστόσο φανερό πως οι Ε. Βενιζέλος , Α. Λοβέρδος, Κ. Σκανδαλίδης, Β. Παπανδρέου και άλλοι θα επιμείνουν στην επίσπευση του χρονοδιαγράμματος, κλιμακώνοντας τις πιέσεις τους, μετά την συνεδρίαση της ΚΟ.

Λοβέρδος με Χρυσοχοΐδη

Με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε χθες δυο μακρές τηλεφωνικές συνομιλίες ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ προχθές με τον υπουργό Ανάπτυξης συνομίλησε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανθίσταται στην εγκατάλειψη της υποψηφιότητάς του και της στήριξης του Ε. Βενιζέλου, ο Α. Λοβέρδος, όμως, προσανατολίζεται να επανέλθει στην προσπάθειά του.

Βενιζέλος με Λοβέρδο και βουλευτές της ομάδας του

Χθες το πρωί οι Ε. Βενιζέλος και Α. Λοβέρδος είχαν μακρά τηλεφωνική συνομιλία, ενώ ο υπουργός Οικονομικών συνομίλησε με βουλευτές και στελέχη της ομάδας Λοβέρδου, όπως ο Χρ. Αηδόνης , ο Πυθ. Βαρδίκος, η Αθηνά Δρέττα και άλλοι.

Παναγιωτακόπουλος με Σκανδαλίδη

Συνάντηση με τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας», ισχυρής κομματικής ομάδας, είχε προχθές ο Κώστας Σκανδαλίδης, που δρα ουσιαστικά ως «υπαρχηγός» του Ε. Βενιζέλου. Καιρό άλλωστε ο Γ. Παναγιωτακόπουλος προσανατολίζεται στην στήριξη του υπουργού Οικονομικών.

Κοινωνιστές για κοινή υποψηφιότητα

Εν τω μεταξύ, στο παρασκήνιο, εντείνονται οι διαβουλεύσεις ώστε η ομάδα των λεγόμενων «κοινωνιστών» να συμφωνήσει σε κοινό υποψήφιο έναντι του Ε. Βενιζέλου. Ο Χάρης Καστανίδης επιμένει στην παρούσα φάση στην υποψηφιότητά του, όπως και η Λούκα Κατσέλη, ενώ ισχυρό πρόσωπο στο χώρο παραμένει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Οι συσκέψεις των τριών αυτών στελεχών με συντρόφους τους όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο αντιπρόεδρος Γρηγόρης Νιώτης και άλλοι είναι συνεχείς. 

Πρόβλημα στη λειτουργία της κυβέρνησης

Η συνεχής απασχόληση ακόμα και κορυφαίων υπουργών με τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, εκ των πραγμάτων, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης. 


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger