Home » » Μπλακ άουτ στη ΝΔ από το αντιμνημονιακό «κίνημα»

Μπλακ άουτ στη ΝΔ από το αντιμνημονιακό «κίνημα»

Written By Djordje on Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 | 07:52



Σάρκα και οστά παίρνει το αντιμνημονιακό «κίνημα» από τα σπλάχνα της ΝΔ όπως είχε αποκαλύψει τοreal.gr έπειτα από τις μαζικές διαγραφές των βουλευτών που καταψήφισαν τη δανειακή σύμβαση. Μουρμούρες στη Λ. Συγγρού για Λυκουρέντζο και Τασούλα. 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ και οι συνεργάτες του δεν πίστευαν στα αφτιά τους ακούγοντας κάποια από τα «όχι» των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μέχρι χθες δεν είχαν εκδηλώσει με σαφήνεια την πρόθεσή τους να κινηθούν εκτός της κομματικής γραμμής.

«Η ζωή συνεχίζεται. Ήταν μία δυσάρεστη αλλά αναγκαία απόφαση» έλεγε μετά τις διαγραφές ο Πρόεδρος της ΝΔ, ωστόσο στο επιτελείο του δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους. 

Παρά τις συνεχείς επαφές που είχε ο κ. Σαμαράς στη βουλή με όλους σχεδόν τους βουλευτές που είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους με τη νέα δανειακή σύμβαση, εν τούτοις ουδείς μετέβαλε τη στάση του και πλέον η ΝΔ ετοιμάζεται να μπει στην προεκλογική περίοδο βαθιά λαβωμένη τόσο από τις διαγραφές όσο και από το πολιτικό κόστος που ανέλαβε με τη στήριξη του νέου μνημονίου. 

Από τη ΝΔ δεν έγινε καμία αναφορά περί «οργανωμένης κίνησης» που είχε σχεδιαστεί καιρό πριν ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος όσο και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστας Τασούλας βρίσκονται ήδη στο μάτι του κυκλώνα αφού όλο το προηγούμενο διάστημα υποτίθεται ότι είχαν επαφές με βουλευτές και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν μεταφέρει την εικόνα ότι δεν υπάρχουν περισσότεροι από 6 ή 7 που διαφωνούσαν με την επίσημη στάση της ΝΔ. 

Οι ομιλίες του κ. Σαμαρά τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα όσο και στην ολομέλεια δεν μετέπεισαν τους βουλευτές, πολλοί εκ των οποίων είναι ηχηρά ονόματα που στήριξαν ανοιχτά τον Πρόεδρο της ΝΔ κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας. Είναι ενδεικτικό ότι «όχι» στη δανειακή σύμβαση ψήφισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος ενώ ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μανώλης Κεφαλογιάννης δεν ήταν καν στην αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας...

Όπως αναγνώριζαν αργά χθες στη βουλή «γαλάζια» στελέχη η κίνηση του κ. Σαμαρά είναι υψηλού ρίσκου αφού οι περισσότεροι από τους βουλευτές, όπως φάνηκε και από τις πρώτες δηλώσεις, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να παραδώσουν τις έδρες τους. Επί της ουσίας από χθες βράδυ ξεκίνησε στη βουλή αυτό που είχε αποκαλύψει προ ημερών το real.gr για τη δημιουργία ενός σκληρού αντιμνημονιακού κινήματος μέσα από τους κόλπους της ΝΔ.

Στην πορεία προς τις κάλπες και έπειτα από τις χθεσινές εξελίξεις είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς καλείται να επαναπροσδιορίσει την τακτική του αφού πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το πως θα κινηθούν κάποιοι από τους συγκεκριμένους βουλευτές. Ήδη πάντως από χθες στους διαδρόμους της βουλής οργίαζαν τα σενάρια για το που θα αναζητήσουν πολιτική στέγη κάποιοι από τους διαγραφέντες αλλά και για την επισημοποίηση της ένταξης του Μάκη Βορίδη στη ΝΔ παρά το γεγονός ότι ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ στις πρώτες του δηλώσεις απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για τα μελλοντικά του σχέδια. 

Η διαγραφή των «21» έγινε ακαριαία από τον κ. Σαμαρά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής: 

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές Α΄Αθηνών κυρία Έλενα Κουντουρά, Ά Αθηνών κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Σταμάτη, Άρτας κ. Κωνσταντίνο Παπασιώζο, Αττικής κ. Γιώργο Βλάχο, Βοιωτίας κ.Μιχάλη Γιαννάκη, Δράμας κ. Μαργαρίτη Τζήμα, Δωδεκανήσου κυρία Τσαμπίκα Ιατρίδη, Έβρου κ. Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Ευβοίας κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, Ηρακλείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Α΄Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια, Λαρίσης κ. Χρήστο Ζώη, Λέσβου Σπυρίδωνα Γαληνό, Ά Πειραιά κ. Παναγιώτη Μελά, Πέλλης κ. Γεώργιο Καρασμάνη, Σερρών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, Σερρών κ. Αναστάσιο Καριπίδη, Σερρών κυρία Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά, Χαλκιδικής κ. Γεώργιο Βαγιωνά. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τους παραπάνω Βουλευτές καθώς και τον ευρισκόμενο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτή Β΄Αθηνών κ.Παναγιώτη Καμμένο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλη της Νέας Δημοκρατίας».


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger