Home » » «Συντροφικά μαχαιρώματα» στο ΠΑΣΟΚ

«Συντροφικά μαχαιρώματα» στο ΠΑΣΟΚ

Written By Djordje on Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 | 11:14



Με «συντροφικά μαχαιρώματα», που πληθαίνουν όσο «αδειάζει η κλεψύδρα», οδεύει το ΠΑΣΟΚ στην αλλαγή ηγεσίας του, ενισχύοντας το σενάριο των περισσότερων από μία υποψηφιοτήτων. 

Μόνο χθες, τα πυρά τριών κορυφαίων δέχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αδιαφιλονίκητο «φαβορί» για τη διαδοχή, ενώ την μη ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ ακόμα και με άλλη ηγεσία προέβλεψε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πάνος Μπεγλίτης. 

Πυρ ομαδόν κατά Βενιζέλου

«Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις «ηρωικές» στιγμές αποπομπής της τρόικας από την Ελλάδα που, για να την φέρουμε πίσω, γίναμε παράκλητοί της, δίνοντας ως αντάλλαγμα πρωτοφανούς αγριότητας εισπρακτικές πολιτικές;», αναρωτήθηκε με άρθρο του στο περιοδικό «Μεταρρύθμιση» ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, βάζοντας για άλλη μια φορά στο στόχαστρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Τις σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών μάταια προσπαθεί να βελτιώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, που δεν τα κατάφερε ούτε όταν τους «εξανάγκασε» σχεδόν σε προσέγγιση, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της ιδεολογικοπολιτικής του πλατφόρμας με τίτλο «Νέα Ελληνική Ανόρθωση» την προηγούμενη εβδομάδα. 

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε και ο Χρήστος Παπουτσής, καταγγέλλοντας με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό την «μη εκμετάλλευση» του έργου της ΕΛΑΣ προς όφελος της εθνικής Οικονομίας, και χρεώνοντάς του ουσιαστικά αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος στην χώρα. 

Αντιστοίχως, μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ζήτησε με συνέντευξή του στη γαλλική “Les Echos” ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, χρεώνοντας στην κυβέρνηση και εμμέσως στον Ευάγγελο Βενιζέλο τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων, την πάταξη της φοροδιαφυγής κτλ. Εντωμεταξύ, λίγο πριν από την τελική ευθεία για την ανάδειξη προέδρου στο κόμμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, προέβλεψε χθες ότι δεν θα αλλάξει κάτι σημαντικά, και πάντως δεν θα υπάρξουν μεγάλες μετατοπίσεις στο ΠΑΣΟΚ με την αλλαγή ηγεσίας... Δεν δίχτασε μάλιστα να προειδοποιήσει με διάλυσή του, τουλάχιστον στο βαθμό που δεν θα αλλάξουν όλα και μάλιστα ριζικά. 

Έρχεται ο Παπουτσής φεύγει ο Χρυσοχοΐδης;

Την ώρα πάντως που όλες οι πληροφορίες -ενισχυόμενες από τις δικές του παρεμβάσεις- θέλουν τον Χρήστο Παπουτσή να ετοιμάζεται για την αναγγελία της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, τη δική του υποψηφιότητα φέρεται να σχεδιάζει να αποσύρει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αργά χθες το βράδυ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αρνήθηκε ότι άλλαξε κάτι από τότε που δήλωσε την υποψηφιότητά του. Επιβεβαίωσε όμως ότι τάσσεται υπέρ της μίας υποψηφιότητας για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ...

Μέσα σε όλα αυτά, την επιβολή κομματικής πειθαρχίας εκ νέου εξετάζει το ΠΑΣΟΚ που φοβάται νέες «διαρροές» βουλευτών στην ψηφοφορία των εφαρμοστικών νόμων στη Βουλή. Εκτός ψηφοδελτίων κινούνται οι διαγραφέντες, με τον Πάνο Μπεγλίτη καν υποστηρίζει χθες πως «το κόμμα δεν είναι καφενείο που μπαινοβγαίνει ο καθένας» και τους διαγραφέντες «κοινωνιστές» του κόμματος, να οδεύουν προς τη συγκρότηση νέας ΚΟ, όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στη Real News o Χάρης Καστανίδης, κίνηση που προοπτικά θα οδηγήσει πιθανότατα στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα. 

Και νέα απώλεια

Το ΠΑΣΟΚ πάντως συνεχίζει να μετρά απώλειες, με την παραίτηση χθες του ιδρυτικού στελέχους του κόμματος Γιώργου Παναγιωτακόπουλου από το Πολιτικό Συμβούλιο. Τη θέση του καταλαμβάνει ο Δημήτρης Καρύδης που προσφάτως «κόπηκε» από τα επόμενα ψηφοδέλτια του κόμματος, επειδή δεν υπερψήφισε το άρθρο 1 της νέας δανειακής σύμβασης. Το «μέλλον» του –όπως συνολικά των εννέα που βρίσκονται σε αυτή τη θέση- θα αποφασίσει το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, του οποίου είναι και εκλεγμένο μέλος. 

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger