Home » » Ποιά Ευρώπη και ποιά Ε.Ε.;

Ποιά Ευρώπη και ποιά Ε.Ε.;

Written By Djordje on Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 | 22:31




Πώς εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα με επώδυνα μέτρα που ουσιαστικά έχει διχάσει τη χώρα; Και, κυρίως, πώς εφαρμόζεται από ένα πολιτικό προσωπικό που θεωρείται από αναξιόπιστο ως επικίνδυνο; Η χώρα έχει διχαστεί σε βαθμό που παραπέμπει στην αντιπαράθεση ενωτικών και ανθενωτικών στην καταρρέουσα Κωνσταντινούπολη. Δεν είναι τόσο το περιεχόμενο του μνημονίου που εγείρει αντιπαραθέσεις-ποιος διαφωνεί με την αγωνία των μέτρων του; Υπάρχει και σύγχυση για τις επιλογές και τον προσανατολισμό μας.


Στην Ευρώπη και πώς; Με ευρώ ή δραχμή; Με στάση πληρωμών ή χρεοκοπία; Με ποιους εταίρους; Ακόμα και οι βασικές έννοιες αλλοιώνονται, ο λόγος συχνά μετατρέπεται σε παραλήρημα, οι λέξεις πνίγονται σε αφρούς.
Έχει και άλλα: οι πολιτικές απόψεις συμπυκνώνονται σε δύο κυρίαρχες.
Δηλαδή ποια η διαφορά της Ν.Δ από το ΠΑΣΟΚ, όταν συμφωνούν στη βασική κατεύθυνση της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες;
Πώς διακρίνονται οι αριστερές προσεγγίσεις και από τι ακριβώς αποτελείται η αμηχανία του Κουβέλη;
Το νέο μνημόνιο, λοιπόν, θα εφαρμοστεί-αν εφαρμοστεί- σε ένα περιβάλλον σύγχυσης, οργής και περιορισμένης ορατότητας προς το μέλλον. Είναι σαν να προσπαθείς να στρώσεις άσφαλτο σε βουνοκορφή. Και το βασικό του στοίχημα δείχνει να έχει υπονομευτεί πριν καν βγουν τα λεφτά στο τραπέζι. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.

Η ΕΕ ΣΗΜΕΡΑ η Ευρώπη της αλληλεγγύης, η Ευρώπη των λαών και των πολιτών, αποτελεί «όνειρο θερινής νυκτός». Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η επισήμανση του κ. Γιουνκέρ ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία που, υποτίθεται, ότι αποτελούν την ατμομηχανή της Ε.Ε. στο δρόμο προς την οικονομική και πολιτική ολοκλήρωση, όχι μόνον δεν έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη χρεοκοπία, αλλά συνέχισαν να εξάγουν στη χώρα μας πάσης φύσεως προϊόντα, κυρίως εξοπλιστικά συστήματα, κερδίζοντας σε βάρος της ασθμαίνουσας ελληνικής οικονομίας τεράστια ποσά.
Όταν τελικά έγινε γνωστό ότι η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και τέθηκε θέμα στήριξής της από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, η γερμανική κυβέρνηση της κ. Μέρκελ όχι μόνον δεν συμφώνησε αλλά κωλυσιεργούσε επί μήνες ενισχύοντας έτσι τη βουλιμία των περιώνυμων «αγορών», τουτέστιν την αδηφαγία του κερδοσκοπικού κεφαλαίου.
Οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Γιουνκέρ σχετικά με το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας μας αποκαλύπτουν το μέγεθος της υποκρισίας στους κόλπους της Ε.Ε., η οποία, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για τον πλανήτη μας, γεφυρώνοντας το τεράστιο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών χωρών, εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο σε πολιτικό νάνο, ανίκανο να παρέμβει αποτελεσματικά στη διεθνή πολιτική σκηνή, εξυπηρετώντας πρωτίστως εθνικά συμφέροντα των ισχυρών χωρών-μελών της. Βολοδέρνει, χωρίς πυξίδα και χωρίς όραμα, λειτουργώντας, δυστυχώς, ως Ελντοράντο του χρηματιστικού κεφαλαίου και του κερδοσκοπικού κεφαλαίου ειδικότερα σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των λαών που τη συνθέτουν.
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger