Home » » Πρόεδρος από τη βάση στις 18 Μαρτίου

Πρόεδρος από τη βάση στις 18 Μαρτίου

Written By Djordje on Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 | 13:05



Στις εσωκομματικές του διαδικασίες, όπως ακριβώς είχαν αποφασιστεί προχωρά το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με όσα απεφάνθη χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, η ανάδειξη νέου προέδρου θα γίνει με εκλογή από τη βάση την Κυριακή 18 Μαρτίου. 

Νωρίτερα, στις 9 και 10 Μαρτίου θα έχει συνεδριάσει η Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, όπου και θα παρουσιάσουν τις πολιτικές τους "πλατφόρμες" οι υποψήφιοι πρόεδροι, ενώ για την επικύρωση της υποψηφιότητάς τους από το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος αμέσως μετά, απαιτείται η παρουσίαση τουλάχιστον 94 μοναδικών υπογραφών υποστήριξής τους από τα 377 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. 

Και ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε και πήρε την απόλυτη τήρηση του καταστατικού του κόμματος, η πλευρά Βενιζέλου κατάφερε τελικά να «καπελώσει» τον Μιχάλη Καρχιμάκη, με το Πολιτικό Συμβούλιο να αποφασίζει χθες τη συγκρότηση Επιτροπής Συντονισμού Εκλογικής Διαδικασίας για τις εσωκομματικές διαδικασίες. 

Σε αυτήν, θα μετέχει ασφαλώς ο νυν γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης Γιώργος Ανωμερίτης, αλλά και πολλά στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, μοιρασμένα μεταξύ των «τάσεων» που εκπροσωπούνται στο κόμμα. Ειδικότερα, θα μετέχουν ακόμα οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Νίκος Σαλαγιάννης, Τόνια Αντωνίου, Κώστας Ασκούνης, Έφη Χαλάτση, Χρυσάνθη Κισκήρα, Μαριλένα Κοππά και Γιάννης Μίχας.

Και ενώ οι πολιτικές αποφάσεις έχουν όλες ληφθεί, μένει να διευθετηθεί μία ακόμα εκκρεμότητα... Αυτή της ψήφισης από τη Βουλή την Τρίτη –όπως φέρεται να διαβεβαίωσε τους γενικούς διευθυντές ΠΑΣΟΚ Ροβέρτο Σπυρόπουλο και ΝΔ Θανάση Σκορδά σε επαφές τους ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος- της ρύθμισης Γιαννίτση για την χρηματοδότηση των κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα περιμένει ακόμα την εκταμίευση της τέταρτης δόσης της κρατικής επιχορήγησης του 2011, ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Με τα χρήματα που θα λάβει μετά την ψήφιση της ρύθμισης, αναμένεται να διοργανώσει τις εσωκομματικές του διαδικασίες, αλλά και να πληρώσει τους εργαζομένους του που παραμένουν απλήρωτοι επί τετράμηνο, με ένα «έναντι» μόνο 500 ευρώ στους λογαριασμούς τους την προηγούμενη εβδομάδα. 

Αντιδράσεις για το νέο κόμμα

Μέσα σε όλα αυτά, την ίδρυση νέου κόμματος προανήγγειλε ουσιαστικά και χθες ο Χάρης Καστανίδης, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Επιβεβαίωσε δε, την συμμετοχή διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν απέκλεισε και εκείνη νυν βουλευτών του. 

«Ήδη έχει ξεκινήσει μία συνεννόηση και μία συζήτηση μεταξύ των βουλευτών οι οποίοι διεγράφησαν ώστε να συντονίσουμε τις κοινοβουλευτικές μας και πολιτικές δραστηριότητες», είπε, προσθέτοντας πως «ό,τι είναι ανακοινώσιμο, θα είναι σε λίγες ημέρες». Μιλώντας για μία νέα δανειακή σύμβαση, με «τρομακτικούς όρους, που οδηγούν την χώρα σε αδιέξοδο» και καταλογίζοντας νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη σε μέρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καστανίδης αντέτεινε ότι «εμείς ανήκουμε στον χώρο της κεντροαριστεράς, ανήκουμε στην ευρωπαϊκή παράδοση του δημοκρατικού σοσιαλισμού», απορρίπτοντας τυχόν επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ. 

Από την πλευρά της, ότι δεν περίμενε μία «διασπαστική κίνηση» από πρώην υπουργούς, με δεκαετίες κυβερνητικής θητείας «που έχουν πάρει πολλά από το ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε η Σοφία Γιαννακά, καταλογίζοντας στον Χάρη Καστανίδη μεγάλη μερίδιο ευθύνης για το σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η χώρα... 

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger