Ακούει κανένας εισαγγελέας ρε παιδιά…Εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας τα αρχεία των Γερμανικών αποζημιώσεων και δεν παρεμβαίνει κανείς από τη δικαιοσύνη για να εξιχνιάσει το τεράστιο εθνικό σκάνδαλο… Το νέο αυτό έγκλημα κατά της χώρας μας!!!
Την ανακάλυψη αυτή την έκανε ο νέος τσάρος της οικονομίας και «σωτήρας» μας Φίλιπος Σαχινίδης ο οποίος τόνισε μέσα στη Βουλή, χωρίς αιδώ, τα εξής: «Δεν έχουμε κανένα στοιχείο στο υπουργείο Οικονομικών ούτε για το δάνειο ούτε για τις αποζημιώσει λέει ο Φίλιππος Σαχινίδης και συνεχίζει... Δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία. Ρώτησα να με ενημερώσουν οι υπηρεσίες αν υπάρχουν κάποια στοιχεία για τις απαιτήσεις της Ελλάδας, αλλά δεν προέκυψε κάτι. Κάποτε υπήρχε ένα τμήμα και ένα αρχείο που αφορούσε πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω πρόσβαση και το αναζητώ.» Τι λες ρε Φίλιππε; Ακούς τι λές;
Τι ήταν το αρχείο και χάθηκε, ψήλος; Μας δουλεύετε ρε; Ή μήπως οι μιζαδόροι της Simens σας έχουν αλυσοδέσει για τα καλά όλους τους εθνικούς μας σωτήρες και τον κατάπιατε έτσι ξαφνικά;;
Εντωμεταξύ το παραμυθίασμα τους δεν έχει τέλος… Κάποτε λέει ο σχετικός φάκελος λέει υπήρχε πριν από δεκαετίες κάπου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του! Η δε Τράπεζα της Ελλάδος παραπέμπει για το κατοχικό δάνειο στο υπουργείο Οικονομικών κι αυτό με τη σειρά του στην ΤτΕ.
Ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Παπαδάκης δε, έχει δηλώσει στην Βουλή ότι η ΤτΕ «δεν διαθέτει τα πρωτότυπα στοιχεία για το δάνειο, τα οποία προφανώς βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών».
Και όλα αυτά τα λένε ευθαρσώς χωρίς να σκέφτονται ότι μιλάμε για το δράμα που έζησε η πατρίδα μας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Σταματήστε να παίζεται το κρυφτούλι μας έχετε φρικάρει…
Και για να μην ξεχνιόμαστε σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Τράπεζας της Ελλάδας, οι διεκδικούμενες οφειλές είναι δύο κατηγοριών:
- Το κατοχικό δάνειο, ύψους 3,5 δισ. δολαρίων του 1938 που σήμερα ανέρχεται σε 54 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους.
- Οι επανορθώσεις για τις καταστροφές στις υποδομές κατά τη διάρκεια της κατοχής, ύψους 7,1 δισ. δολαρίων, αγοραστικής αξίας 1938 που υπολογίζονται σε 108,43 δισ. ευρώ χωρίς τους νόμιμους τόκους.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου