Home » » Στη Δικαιοσύνη για το "πόθεν έσχες" ο Ι. Κούβελος

Στη Δικαιοσύνη για το "πόθεν έσχες" ο Ι. Κούβελος

Written By Djordje on Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 | 10:07



Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Στην δικαιοσύνη με το αδίκημα της ανειλικρινούς δήλωσης «πόθεν έσχες» παραπέμπεται ο κ. Ισίδωρος Κούβελος ο οποίος πέραν της υπόθεσης του 1 εκατομμυρίου δολαρίων και του λογαριασμού που δεν δήλωσε σε τράπεζα του Λονδίνου, ο σύζυγος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη εμφανίζεται και στην λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τους πολιτικούς και τους συγγενείς τους που έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ το 2011.

Παράλληλα, οι ορκωτοί ελεγκτές παρουσίασαν στα μέλη της επιτροπής τα πρώτα αποτελέσματα από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν στην λίστα του υπουργείου Οικονομικών η οποία σύμφωνα με τον κ. Βαγγέλη Αργύρη περιλαμβάνει 24 υπόχρεους «πόθεν έσχες» δηλαδή, εν ενεργεία και πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές, συγγενείς τους και υπεύθυνους κομμάτων οι οποίοι την περασμένη χρονιά έστειλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

Ο κ. Αργύρης επισήμανε ότι η ομάδα των 24 περιλαμβάνει 5 εν ενεργεία βουλευτές και ευρωβουλευτές και 2 υπεύθυνους «μικρών κομμάτων τα οποία έχουν συμμετάσχει σε εκλογικές αναμετρήσεις».

Από τον έλεγχο σε 13 περιπτώσεις προκύπτει ότι στις 12 δεν έχει τελεστεί κάποιο αδίκημα ενώ στην περίπτωση του πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Δημητρακόπουλου δεν έχει κατατεθεί «πόθεν έσχες». Η «παράλειψη», σύμφωνα με τον κ. Αργύρη, συνιστά αδίκημα και θα πάρει και αυτή τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Πλέον, στο μικροσκόπιο των ελεγκτών μπαίνουν τα εμβάσματα των υπολοίπων 11 και τα σχετικά πορίσματα θα παρουσιαστούν στην επιτροπή έως το τέλος της εβδομάδας. Όπως εξήγησε ο κ. Αργύρης, «στο τέλος θα συγκεντρωθούν όλες οι υποθέσεις στις οποίες διαπιστώθηκαν παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα».

Ανακοίνωση του Ισίδωρου Κούβελου

«O Ισίδωρος Κούβελος από την αρχή είχε ζητήσει το θέμα να ελεγχθεί δικαστικά για να μην μείνει καμία σκιά και να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Αφού στήθηκε και φούσκωσε η ιστορία με κατασκευασμένες αναφορές τελικώς, η επιτροπή ελέγχου του πόθεν έσχες της Βουλής, που εξέτασε τη δήλωσή του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καθʼ οιοδήποτε τρόπο επαύξηση ή απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων.

»Είναι ξεκάθαρο ότι όλη αυτή η υπόθεση είχε ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και συνειρμών αποκλειστικά για πολιτικούς λόγους. Το να πάει το θέμα στη Δικαιοσύνη είναι και ο μόνος τρόπος για να αποδειχθεί του λόγου το αληθές».
ΠΗΓΗ: http://www.real.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger