Home » » Διήμερη «εκστρατεία» κατά Βενιζέλου και αριστεράς από τη ΝΔ

Διήμερη «εκστρατεία» κατά Βενιζέλου και αριστεράς από τη ΝΔ

Written By Djordje on Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 | 11:33




Με σαράντα στελέχη εξορμά η ΝΔ σε όλη την περιφέρεια το Σαββατοκύριακο για το επικοινωνιακό αντίβαρο στην εκλογή Βενιζέλου. «Τέλος με τις ιερές αγελάδες της αριστεράς» λέει τώρα η Λ. Συγγρού. 

Από την Δράμα έως το Ηράκλειο και από την Εύβοια έως το Κιλκίς, το Σαββατοκύριακο συνεδριάζουν όλες σχεδόν οι Νομαρχιακές Επιτροπές της ΝΔ με τα στελέχη του κόμματος να έχουν πάρει σαφή εντολή από τη Λ. Συγγρού για το μήνυμα της αυτοδυναμίας που θέλει να περάσει ο Αντώνης Σαμαράς στη βάση του κόμματος σε μία προσπάθεια να συσπειρωθούν οι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι στην πορεία προς τις κάλπες. 

Η κινητοποίηση των στελεχών της ΝΔ έχει επίσης ως στόχο να δημιουργηθεί ένα επικοινωνιακό αντίβαρο στα όσα θα εξελιχθούν την Κυριακή στο ΠΑΣΟΚ με την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου τον οποίο η Λ. Συγγρού έχει ήδη στο στόχαστρό της με το επιχείρημα ότι αποτελεί μία συνέχεια του Γιώργου Παπανδρέου τον οποίο όπως πιστεύουν στο επιτελείο Σαμαρά θα επιχειρήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να αποκηρύξει όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές. 

Μεταξύ αυτών που εξορμούν στην περιφέρεια και ο σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ, Χρύσανθος Λαζαρίδης ο οποίος την Κυριακή επισκέπτεται το νομό Τρικάλων ενώ στο «παιχνίδι» μπαίνουν σταδιακά και οι δυο αντιπρόεδροι του κόμματος, ο Σταύρος Δήμας μεταβαίνει την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος Πέμπτη και Παρασκευή επισκέπτεται τη Ροδόπη και την Ξάνθη αντίστοιχα. 

«Σημαία» για τα στελέχη της ΝΔ είναι η φράση «τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος» αλλά και η διλημματική ρητορική για την επομένη των εκλογών σε περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει μία ισχυρή αυτοδυναμία και η αριστερά εμφανιστεί σημαντικά ενισχυμένη. 

Για πρώτη φορά χθες, η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού σε ειδικό κείμενο το οποίο έλαβαν όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη, υπό τον τίτλο, «Οι ευθύνες της αριστεράς», ασκεί σκληρή κριτική σε όλα τα αριστερά κόμματα κάνοντας λόγο για «ασυλία των ‘ιερών αγελάδων’ που διατηρούσε παραδόξως η αριστερά ως σήμερα και η οποία έχει τελειώσει». 

Στο κείμενο υπάρχουν σαφείς αναφορές για τον πολιτικό ρόλο και την παρουσία της αριστεράς η οποία συνδέεται ευθέως με λουκέτα σε μεγάλες επιχειρήσεις, με στήριξη προνομίων, όπως σημειώνεται, με το άσυλο και τις καταλήψεις αλλά και με τα επεισόδια για τα οποία αναφέρεται πως σε κάποιες περιπτώσεις τμήματα της αριστεράς παρείχαν και πολιτική κάλυψη στους ‘γνωστούς –αγνώστους’ και στους κουκουλοφόρους. 

Χθες, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία καταβολής αιτήσεων στις κατά τόπους ΝΟΔΕ για τη συμμετοχή στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Η λίστα θα περάσει από «κόσκινο» και από το γραφείο Σαμαρά πριν ανακοινωθούν τα οριστικά ψηφοδέλτια που αναμένονται περί τα τέλη του μήνα, εκτός από αυτό του Επικρατείας. 


Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger