Home » » Τετ α τετ με φόντο τις εκλογές και την...Αριστερά

Τετ α τετ με φόντο τις εκλογές και την...Αριστερά

Written By Djordje on Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 | 10:55



Έτοιμος για όλα στη συνάντηση με τη Μέρκελ ο Αντώνης Σαμαράς: Προσδοκά σε μία πολιτική και όχι οικονομική συζήτηση έχοντας ανά χείρας τις διαγραφές των στελεχών του και τις... τελευταίες δημοσκοπήσεις. 

Μέχρι... χθες δεν ήθελε ούτε να τον δει στα μάτια της. Σήμερα η Καγκελάριος της Γερμανίας θα συναντηθεί πριν από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για πρώτη φορά με τον Αντώνη Σαμαρά. Το «μαύρο πρόβατο» των συντηρητικών της Ευρώπης που εδώ και έναν χρόνο μονότονα μιλούσε για «ανάπτυξη και ανάκαμψη» όταν οι ευρωπαίοι του κουνούσαν το δάχτυλο και τον πίεζαν να δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 

Η σημερινή συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΝΔ και το επιτελείο του. Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ο κ. Σαμαράς βρισκόταν σε συνεχείς συσκέψεις με όλα τα στελέχη που τον συνοδεύουν στο ταξίδι στη βελγική πρωτεύουσα προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτήν την πρώτη συνάντηση με την κ. Μέρκελ. 

«Είναι έτοιμος να απαντήσει σε όλα» είπε στο real.gr στέλεχος του επιτελείου Σαμαρά εκτιμώντας ότι η συζήτηση θα κινηθεί περισσότερο σε πολιτικά παρά σε οικονομικά πεδία. Και αυτό είναι κάτι το οποίο εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του Προέδρου της ΝΔ ακόμη και στην περίπτωση που η κ. Μέρκελ θέσει ευθέως θέμα για τις εκλογές: «Ο Σαμαράς έχει μιλήσει για την ανάγκη εκλογών ώστε να επανέλθει η κοινωνική ηρεμία. Το μήνυμα αυτό αφορά και τους εταίρους μας» σημείωναν στο real.gr από το επιτελείο του. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαμαράς στη συζήτηση θα επιμείνει στην πάγια θέση του ότι χωρίς ανάπτυξη και ανάκαμψη και αυτό το δημοσιονομικό πρόγραμμα θα αποτύχει ενώ στο πολιτικό σκέλος θα προτάξει τη στάση του κόμματός του στη βουλή ως απάντηση στις αιτιάσεις που δεχόταν όλο το προηγούμενο διάστημα περί μη στήριξης της δημοσιονομικής προσαρμογής με την υπενθύμιση ότι έχει ήδη στείλει δυο ενυπόγραφες επιστολές – μία για την εκταμίευση της 6ης δόσης και μία για το νέο μνημόνιο –προκειμένου να πείσει τους ευρωπαίους ότι θα τηρήσει το πρόγραμμα διατηρώντας πάντα το δικαίωμα επιμέρους αλλαγών από τη στιγμή που θα υπάρξουν αποτελέσματα σε μία σειρά από βασικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες πιέζουν οι δανειστές μας. 

Υπό αυτή την έννοια, ο Πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται έτοιμος να επικαλεστεί ακόμη και τις διαγραφές στις οποίες αναγκάστηκε να προχωρήσει προκειμένου να δώσει τη θετική του ψήφο στο νέο δανειακό πρόγραμμα ακόμη και τις δημοσκοπήσεις, όπως λένε οι πληροφορίες, σε μία προσπάθεια να πείσει τη συνομιλήτρια του πως το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα ενδέχεται να μπει σε μεγάλες περιπέτειες από την επομένη των εκλογών ακριβώς λόγο της μονοδιάστατης πολιτικής που επιβλήθηκε τα δυο προηγούμενα χρόνια. 

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά πιστεύουν ότι υπάρχει πλέον μία αναστροφή του κλίματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο με έμφαση στην ανάπτυξη κάτι το οποίο εξυπηρετεί πρωτίστως τα συμφέροντα της χώρας που πλέον δεν είναι η «δακτυλοδεικτούμενη» της Ευρώπης κάτι που πιστοποιήθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της ΝΔ με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές για ανάπτυξη στη χώρα. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ΝΔ έχει και η συνάντηση που θα έχει νωρίτερα ο κ. Σαμαράς με τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος μόλις πριν από δυο ημέρες σχεδόν απείλησε με απόσυρση της ευρωπαϊκής βοήθειας σε περίπτωση που μετά από τις εκλογές δεν υπάρξει πλειοψηφία για τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ που στήριξαν το πρόγραμμα. 

Το ενδιαφέρον είναι πως ο κ. Σαμαράς σε ανύποπτο χρόνο είχε μιλήσει μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για το πως τείνουν να διαμορφωθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής λιτότητας που επιβλήθηκε από την τρόικα σε συνεργασία, όπως λένε στη ΝΔ, με την κυβέρνηση Παπανδρέου... 

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger