Home » » Κόμμα Λούκας - Καστανίδη με στόχο το διεμβολισμό του ΠΑΣΟΚ

Κόμμα Λούκας - Καστανίδη με στόχο το διεμβολισμό του ΠΑΣΟΚ

Written By Djordje on Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 | 10:42




Ένα βήμα προς την αναδιάταξη του σημερινού κομματικού συστήματος αποτελεί η ανακοίνωση της ίδρυσης νέου κόμματος στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ από την Λούκα Κατσέλη και τον Χάρη Καστανίδη. 

Η ανακοίνωση της ίδρυσης νέου κόμματος πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι στο Ζάππειο και εκτίμηση είναι πως θα προσχωρήσουν σε αυτό 11 βουλευτές, αριθμός ικανός για να συγκροτηθεί από την επομένη νέα κοινοβουλευτική ομάδα στο Κοινοβούλιο. Η φυσιογνωμία του νέου κόμματος θα παραπέμπει στις ρίζες του ΠΑΣΟΚ και εκ των πραγμάτων θα αποτελεί, σε περίπτωση εκπροσώπησης στη νέα Βουλή, σοβαρό πρόβλημα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η ίδρυση νέου κόμματος στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με τις αναμενόμενες προσχωρήσεις διαγραμμένων βουλευτών της ΝΔ στο κόμμα Καμμένου, δημιουργούν νέα σοβαρά προβλήματα στις ηγεσίες της Ιπποκράτους και της Συγγρού, ενώ καθιστούν εκ των πραγμάτων πολύ δυσκολότερο το στόχο της αυτοδυναμίας. Παράλληλα προϊδεάζουν για ευρύτερες εξελίξεις σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές, παρότι το επόμενο διάστημα αναμένεται ισχυρά προσπάθεια αναστήλωσης του δικομματισμού.

Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο καθώς ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης προανήγγειλε ουσιαστικά την συνεργασία του με την ΔΗΜΑΡ, ενώ προς το κόμμα του κ. Κουβέλη οδεύει και η πλειοψηφία των έξι διαγραμμένων βουλευτών της Ιπποκράτους με επικεφαλής τον Γιάννη Αμοιρίδη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει συνάντηση του κ. Κουβέλη με τα έντεκα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρώην «λοχαγούς» (μεταξύ των οποίων Στέφανος Μανίκας, Γιάννης Νικολάου, Γιώργος Θωμάς, Μηνάς Σταυρακάκης κ.α.), προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας των δυο πλευρών.
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger