Οι ψηφοφόροι στην Ελβετία απέρριψαν σε εθνικό δημοψήφισμα την πρόταση να δώσουν στον εαυτό τους πιο πολλές ημέρες αδείας. Σύμφωνα με το σχέδιο θα δινόταν στους εργαζομένους άδεια ανάπαυσης έξι εβδομάδων το χρόνο, ωστόσο, επιχειρηματικοί όμιλοι πριν την ψηφοφορία έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για το κόστος για στην οικονομία.
Με άλλα δημοψηφίσματα, οι ψηφοφόροι στη Ζυρίχη συμφώνησαν στη δημιουργία των λεγόμενων «κουτιών σεξ», όπου οι ιερόδουλες μπορούν να εργαστούν. Στη Γενεύη, οι κάτοικοι ψήφισαν υπέρ της ενίσχυσης στους περιορισμούς των διαδηλώσεων.
Τα δημοψηφίσματα είναι ένα βασικό μέρος του συστήματος άμεσης δημοκρατίας της Ελβετίας.
Ο Ελβετός πολίτης έχει συχνά άποψη σχετικά με τις αλλαγές στους νόμους, τους προϋπολογισμούς, ή οποιοδήποτε θέμα απασχολεί έντονα 100.000 πολίτες που θα το δηλώσουν.
Η δημοκρατία στην πράξη
Τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων απέρριψαν την αύξηση της ελάχιστης ετήσιας άδειας της χώρας από τέσσερις εβδομάδες σε έξι, που θα ευθυγράμμιζε το καθεστώς αδειών ανάπαυσης με τις περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Αλλά η πρόταση να κατασκευαστεί το τι έχει γίνει γνωστό σε τοπικό επίπεδο ως «κουτιά σεξ» για ιερόδουλες πήρε το πράσινο φως από τους ψηφοφόρους στη Ζυρίχη.
Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ειδικών χώρων στάθμευσης με τείχη μεταξύ τους, όπου οι εργαζόμενοι του σεξ μπορεί να ασκούν το επάγγελμά τους, μακριά από προαστιακές περιοχές στη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας.
Κάτοικοι στη Γενεύη, εν τω μεταξύ, ψήφισαν για αυστηρότερους περιορισμούς σχετικά με τις παράνομες διαδηλώσεις και αυστηρότερα πρόστιμα για τους παραβάτες.
Το Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και πολλοί άλλοι διεθνείς οργανισμοί που εδρεύουν στην πόλη, καθίστανται κομβικό σημείο για τους διαδηλωτές.
ΠΗΓΗ: BBC
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου