Home » » Στο άρμα Βενιζέλου οι κορυφαίοι λίγο πριν την εκλογή Προέδρου

Στο άρμα Βενιζέλου οι κορυφαίοι λίγο πριν την εκλογή Προέδρου

Written By Djordje on Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 | 11:10



Ο ένας μετά τον άλλο σπεύδουν σύσσωμα τα «κορυφαία» στελέχη του ΠΑΣΟΚ να προσδεθούν στο άρμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, δέκα μέρες πριν από την τελική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ και ενώ εκείνος πια προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί. 

Την ίδια ώρα, ως και τις απαιτούμενες υπογραφές για την υποψηφιότητά του φέρεται να δυσκολεύεται να συλλέξει ο Χρήστος Παπουτσής, που επιμένει πάντως πως η διαδικασία ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής, αλλά και πως ως τώρα τουλάχιστον είναι ο... μοναδικός υποψήφιος. Σήμερα πάντως, συνεδριάζει εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, ώστε να ερευνήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες στα οργανωτικά της Εθνικής Συνδιάσκεψης και του Εθνικού Συμβουλίου το Σαββατοκύριακο. 

Στους υποστηρικτές του Ευάγγελου Βενιζέλου προστέθηκε χθες επισήμως ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, αφού πρώτα υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου και την ανακοίνωσε μέσω του Real FM. Άφησε μάλιστα αιχμές κατά όσων επιδιώκουν να εξαργυρώσουν την πολιτική τους επιβίωση μέσα από «πλατφόρμες» και «ομαδοποιήσεις», όπως είπε, επιλέγοντας για τον εαυτό του «μοναχική πορεία» και «καρφώνοντας» μεταξύ άλλων την Άννα Διαμαντοπούλου για την πλατφόρμα της και τους «επτά υφυπουργούς» που δήλωσαν την στήριξή τους στον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά από συνάντηση μαζί του την Τετάρτη. 

Εντωμεταξύ, με ένα δείπνο στο σπίτι του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου το βράδυ της Τετάρτης είχε επισφραγιστεί και η στήριξη των «γεννηματικών» στον νυν υπουργό Οικονομικών. Παρόντες ήταν ακόμα η Φώφη Γεννηματά και οι Θανάσης Τσούρας, Κώστας Γείτονας και Χρήστος Πολυζωγόπουλος, ενώ δεν κατάφερε να πάει ο επίσης προσκεκλημένος κ. Κανελλόπουλος. Τη δική τους στήριξη επανέλαβαν δια ραδιοφώνου επίσης Ηλίας Μόσιαλος και Μίμης Ανδρουλάκης, με τον τελευταίο μάλιστα να καλεί τον κ. Βενιζέλο να γίνει «πραγματικός ηγέτης» υπερβαίνοντας το σύστημα «βαρονίας» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. 

Την ίδια ώρα, πάντως, σε μέγα πρόβλημα για τις διαδικασίες εκλογής του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται η απουσία χρημάτων, καθώς η τροπολογία για την χρηματοδότηση των κομμάτων, που θα επιτρέψει ακόμα και την πληρωμή των εργαζομένων στο ΠΑΣΟΚ, δεν έχει ακόμα ψηφιστεί από τη Βουλή. Το θέμα απασχολεί τους επιτελείς της Ιπποκράτους και δεν αποκλείεται να τεθεί επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Τα μέλη του πάντως θα ασχοληθούν κυρίως με τα οργανωτικά της Συνδιάσκεψης που πραγματοποιείται αύριο στο ΣΕΦ, καθώς και με τη δυνατότητα πραγματοποίησης λίγο νωρίτερα από το απόγευμα της Κυριακής που είχε αρχικά προγραμματιστεί της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, όπου και θα κατατεθούν επισήμως οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος. Αιτία, είναι η υποχρέωση του Ευάγγελου Βενιζέλου να ταξιδέψει αμέσως μετά στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα. 

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger