Home » » «Πράσινο» το νοσοκομείο Χανίων

«Πράσινο» το νοσοκομείο Χανίων

Written By Djordje on Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 | 08:00



Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας GREEN@Hospital συμμετέχουν από την 1η Μαρτίου 2012 τέσσερα Ευρωπαϊκά Νοσοκομεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας cretalive.gr, στο πλαίσιο του προγράμματος, ένα ευφυές και καινοτόμο σύστημα παρακολουθεί την ενεργειακή κατανάλωση του εκάστοτε νοσοκομείου σε 24ωρη βάση και προβαίνει σε δράσεις βελτιστοποίησης.

Ειδικότερα, το σύστημα διαχείρισης ενέργειας GREEN@Hospital παρακολουθεί την ενεργειακή ζήτηση του κάθε νοσοκομείου και αυτόματα ελέγχει με βέλτιστο τρόπο τον εξοπλισμό που επηρεάζει την ενεργειακή κατανάλωση και τις συνθήκες άνεσης.

Παρόλα αυτά, οι χρήστες και οι τεχνικοί μπορούν να ρυθμίζουν ανεξάρτητα τα επίπεδα φωτισμού, την επιθυμητή θερμοκρασία και τα επίπεδα αερισμού σε κάθε δωμάτιο ή χώρο του νοσοκομείου για λόγους ασφαλείας.

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών θα χρησιμοποιηθούν για την βελτιστοποίηση των λοιπών φορτίων του νοσοκομείου όπως τα υπολογιστικά κέντρα.

Συμμετέχοντες φορείς

Στο GREEN@Hospital συμμετέχουν 11 εταίροι από 4 χώρες της Ευρώπης. Από την Ελλάδα συμμετέχει το Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα το Τμήμα Μηχ. Περιβάλλοντος και το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχ&Μηχ. Υπολογιστών

Τα νοσοκομεία που αποτελούν τις πιλοτικές εφαρμογές είναι:

- Νοσοκομείο της Ανκόνα (Ιταλία)
- Νοσοκομείο Virgen de las Nieves στη Γρανάδα (Ισπανία)
- Γενικό Νοσοκομείο Χανίων (Χανιά, Κρήτη, Ελλάδα)
- Νοσοκομείο De Mollet στη Βαρκελώνη (Ισπανία)


ΠΗΓΗ: econews.gr 
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger