Για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε στη λύση του Πύρρου Δήμα; Τι σκεφτόταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Τι ρόλο έπαιξαν οι τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις;
Η γοητεία της δημοτικότητας του Πύρρου Δήμα ήταν αυτή, που έκανε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αποδεχθεί την ιδέα συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου να θέσει τον ολυμπιονίκη αρσιβαρίστα επικεφαλής στη λίστα επικρατείας του κόμματος.
Για την οριστικοποίηση της επιλογής του Πύρρου Δήμα έπρεπε να πειστεί πρωτίστως ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είχε ξεκινήσει τις διεργασίες και τις σχετικές συζητήσεις έχοντας κατά νου να τοποθετήσει στην κορυφή του επίλεκτου ψηφοδελτίου έναν άνθρωπο των γραμμάτων και των επιστημών, που να σηματοδοτεί και τη στροφή του ΠΑΣΟΚ στον κόσμο της δημιουργίας και του πνεύματος, μετά τη λίστα με τους κηπουρούς του Γιώργου Παπανδρέου το 2007 και το 2009.
Θα ήθελε επίσης κάποιον που θα μπορούσε να σταθεί δυναμικά και συγκροτημένα στις πολιτικές αντιπαραθέσεις της προεκλογικής περιόδου, με εμπειρία και γνώση επί των κεντρικών θεμάτων. Ωστόσο η χαμηλή πτήση του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών , ανάγκασε την Ιπποκράτους να ψαρέψει στα γνώριμα, σε αυτές τις περιπτώσεις, νερά των λεγόμενων λαμπερών υποψηφιοτήτων. Είναι ο κατάλληλος ο Πύρρος Δήμας;
Κύριος στόχος της επιλογής του Πύρρου Δήμα ήταν να προσελκυστούν νέοι ψηφοφόροι και γενικά χαμηλής πολιτικοποίησης, που όμως μπορούν ν α αποδειχθούν κρίσιμη μάζα. Έτσι κι αλλιώς με την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά στη δεύτερη θέση, το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στην παραδοσιακή του εκλογική βάση, ενώ με την τοποθέτηση του 30χρονου κομματικού Νίκου Ανδρουλάκη, το Κίνημα φιλοδοξεί να συγκινήσει και όλη τη νεώτερη γενιά του.
Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες, μετά τον Πύρρο Δήμα, που επελέγησαν από τον κ. Βενιζέλο υπάκουσαν απλώς στην κλασική λογική αυτών των περιστάσεων: Πανεπιστημιακοί εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων και μεγάλων κοινωνικών ομάδων.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου