Home » » Ο Παπανδρέου στο ημερολόγιο του Άκη...

Ο Παπανδρέου στο ημερολόγιο του Άκη...

Written By Djordje on Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 | 15:02


Η δικαίωση για τον μόνο πολιτικό που κυνήγησε τις βρωμιές τους...Βρωμιές που ο συμμαθητής του ΓΑΠ, Σαμαράς έσπευσε να προσπαθήσει να καλύψει,όταν το απαίτησαν τα αφεντικά τους με την συγκυβέρνηση και την μνημονιακή κωλοτούμπα !!!


Μέσα από τις "καυτές" σημειώσεις του, διαφαίνεται η αγωνία του πρώην ισχυρού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για την πορεία της υπόθεσής του, καθώς εκείνη την εποχή, συζητώνται ήδη, οι αποκαλύψεις της Real News για την ακίνητη περιουσία του ίδιου και της οικογένειάς του, το κουβάρι των off shore, αλλά και για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Ενδεικτική είναι και η συνεχής του αναφορά στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, όπως λέει, εκείνη την περίοδο, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα ρευστότητας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει σε χρέη που έχει.

Στις σελίδες του ημερολογίου που κρατούσε ο πρώην υπουργός περιλαμβάνονται ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, δικαστικών, ενώ πολλαπλών αναγνώσεων - και υψηλού πολιτικού ενδιαφέροντος - είναι η αναφορά στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι ότι συνεχώς γίνεται αναφορά στον επί χρόνια εξ απορρήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου, πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, από τον οποίο ζητά επίμονα να του δώσει 1 εκ. ευρώ που του χρωστάει. Χαρακτηριστική είναι μάλιστα μία συγκεκριμένη αναφορά στο όνομα του Γιώργου Παπανδρέου «Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδίας, που έψαχνες για διάφορες λύσεις «μεταφοράς», δεν μου έστειλες τίποτε! Και εγώ όμως έχω μάθει ότι εσύ καθάρισες με τον ίδιο τον Γ.Α.Π!»,  γράφει ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος στον πρώην του συνεργάτη Γιάννη Σμπώκο.


Τα CDS και ο υπουργός

Σε άλλο σημείο, γίνεται λόγος και για την υπόθεση των CDS «Ο… δηλώνει την αδυναμία του να παρέμβει για το θέμα του Αντρίκου (CDS) στην εισαγγελία Αθηνών, μέσω του Πεπόνη…».

«Ο Π. δεν έχει την πρόθεση να συγκρουστεί μαζί τους! Παρόλο που θα μείνει υπουργός Δικαιοσύνης  όσο υπάρχει Λουκάς Παπαδήμος (φίλος του)», γράφει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.


Σε επόμενη σελίδα ο κ. Τσοχατζόπουλος σημειώνει μεταξύ άλλων, αναφερόμενος σε έναν "Μίλτο" : 

«Απολογητικός για το παρελθόν! Έφυγε ο ΓΑΠ….Δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτα. 

Απελευθερώθηκε! Δεν θα κατέβει ξανά για βουλευτής. Θέλει να βοηθήσει να ακυρωθεί η αδικία που σου έγινε!» Στη συνέχεια της ίδιας σελίδας γράφει: «Αλλαγή κλίματος. Σε αυτό μόνο μπορεί να βοηθήσει, έχει αρχίσει ήδη» και προσθέτει : «Ζήτησε από Πεπόνη για τον Αντρίκο (CDS), από του ίδιου πρωθυπουργού επιθυμία και δεν κάνει τίποτα».



Και σε άλλη σελίδα του ημερολογίου επαναλαμβάνει ότι το «κλίμα είναι διαφορετικό μετά την αποχώρηση του ΓΑΠ» 

Σε άλλο σημείο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος μιλάει και για την πορεία της υπόθεσής του με τη «νέα κυβέρνηση», όταν την πρωθυπουργία δηλαδή ανέλαβε ο Λουκάς Παπαδήμος. 

«Το κλίμα κατάλληλο… Υπάρχει σοβαρή προοπτική ακυρότητας και γενικά το κλείσιμο της υπόθεσης». Στη συνέχεια, αναφέρονται τα ονόματα των τριών εισαγγελέων Ράικου, Κυβέλου, Σίσκου, γράφει: «Ρόλος: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου?»



Ο «Διαμεσολαβητής»

Στις σελίδες του ημερολογίου γίνεται αναφορά σε έναν «διαμεσολαβητή»
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Φρόντισα επίσης να υπάρξει σοβαρός και ισχυρός διαμεσολαβητής να μας στηρίξει με παρεμβάσεις του και στη δικαιοσύνη και στις αναγκαίες λειτουργίες υλοποίησης». Και συνεχίζει: «Φέρε μου άμεσα χρήματα. Ξεκίνα άμεσα με την αποστολή επιστροφών σε μένα. Θα δείξεις αν είσαι μαζί μας ή έγινες εχθρός;» 


Δεκάδες εκκλήσεις στον Σμπώκο

Συνεχώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητά από τον Γιάννη Σμπώκο να του δώσει το 1 εκ. ευρώ που του χρωστάει, τονίζοντας ότι έχει εξαθλιωθεί οικονομικά, οφείλοντας στους δανειστές του.


«Θέλω να γνωρίζεις, να καταλάβεις ότι αν δεν φέρω λεφτά τώρα σε όλους αυτούς, επειδή είμαστε σε τραγική οικονομική κατάσταση όλοι μας, θα ξεσπάσει θύελλα. Εναντίον μου, εναντίον σου». 

«Υπάρχει εδώ και 1,5 χρόνο συμφωνία για επιστροφή 1, εκ. ! Έφτασαν μόνο 50.000 και 20.000. Παρά τις υποσχέσεις, τις προτάσεις, τις αλλαγές ανθρώπων και πολλαπλά σχέδια για τράπεζες σε Ρωσία, Ουκρανία, Λίβανο, Ελβετία κ.α. τίποτα απολύτως δεν έγινε!» 


«Θέλω να σου επιστήσω την προσοχή. Σε πολλούς από τους ανθρώπους μου, αν δεν τους πληρώσω τώρα, στις γιορτές, φοβάμαι ότι θα ξεσπάσει…. ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΠΙΑ»

Σε κάποιο άλλο σημείο μάλιστα, γράφει, περιγράφοντας την πολιτική του εξόντωση: «ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ»

Μάλιστα, σε μία από τις σελίδες των σημειώσεών του γράφει το εξής: «Ξέρουμε και οι δύο μας τι χρήματα και από πού στείλαμε με σένα έξω!» και συνεχίζει: «Πριν από δύο χρόνια σου πρότεινα αποδέσμευση και εκκαθάριση της παλιάς μας συνεργασίας 97-98-2000. Αρνήθηκες έμπρακτα να το προχωρήσουμε».

«Είμαι στο χείλος του γκρεμού. Αν δεν με βοηθήσεις τώρα, θα χαθούν όλα», αναφέρει,«Η άρνησή σου να μου επιστρέψεις τα χρήματα είναι τελεσίδικη βολή για μένα. Αναδεικνύεσαι σε πρώτο εχθρό μου». «Τώρα όμως σε προειδοποιώ. Θα διεκδικήσουν όλοι αυτοί από σένα τα λεφτά τους που χρωστάω».  




Οι στόχοι του Άκη

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει αναφορά και στους «στόχους της πορείας του. Μεταξύ άλλων λοιπόν βάζει ως στόχο την πολιτική και κοινωνική του αποκατάσταση, καθώς και την «αποδέσμευση από όμιλο διεθνή επενδυτικό, χρηματιστηριακό και μεσολαβητικό των πόρων που δέσμευσε παλιός μου συνεργάτης με την εξόφλησή μου». Επίσης, στους στόχους, περιλαμβάνονται τα «μέτρα πίεσης!»



Ρεπορτάζ: Στεφανία Κασίμη
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger