Home » » Σαμαράς στο ΕΛΚ κατά Μέρκελ και Τσίπρα

Σαμαράς στο ΕΛΚ κατά Μέρκελ και Τσίπρα

Written By Djordje on Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 | 14:42




«Οπλισμένος» από τη ρητορική για ανάπτυξη και με επιθετική διάθεση εναντίον Μέρκελ και Τσίπρα προσέρχεται στη συνεδρίαση του ΕΛΚ ο Αντ. Σαμαράς. Αναζητεί δέσμευση τροποποιήσεων για το μνημόνιο. 

Εργώδεις προσπάθειες ώστε να καταγραφεί στο κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) το οποίο θα διαβάσει ο Βίλφρεντ Μαρτένς μία φράση που θα αποτυπώνει τη δέσμευσή του για τροποποιήσεις στο μνημόνιο, καταβάλλει ο Αντώνης Σαμαράς που προσέρχεται στη σύνοδο των χριστιανοδημοκρατών με μία καθαρή «επιθετική διάθεση» απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ παρά το γεγονός ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε ξεκαθαρίσει το εάν η Γερμανίδα καγκελάριος θα πάρει μέρος στις εργασίες του ΕΛΚ που θα διεξαχθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών.

Το κλίμα στις Βρυξέλλες για τον κ. Σαμαρά έχει αλλάξει άρδην προς το θετικότερο και ο Πρόεδρος της ΝΔ ουδόλως επιθυμεί να διαταραχθεί αυτή η ισορροπία από τις δηλώσεις και την εν γένει πολιτική συμπεριφορά του κ. Τσίπρα και προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του ΕΛΚ να επισημάνει τους κινδύνους που υπάρχουν για την Ελλάδα σε περίπτωση που επικρατήσουν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες όπως εκτιμά ο κ. Σαμαράς οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον επικεφαλής τους Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όπως και με τους Μ. Ραχόϊ και Π. Πάσος Κοέλιο με τους οποίους προσδοκά να βρει τον κοινό τόπο που θα επιτρέψει να γίνουν πλειοψηφικές οι θέσεις του για ανάπτυξη και επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας κόντρα στην πολιτική του Βερολίνου για απαρέγκλιτη τήρηση του πλαισίου της δημοσιονομικής σταθερότητας - θέση που a priori απορρίπτει τις προτάσεις για την έκδοση ευρωομόλογου και άλλων πολιτικών που θα επιτρέψουν στην ελληνική οικονομία να ξεκολλήσει από το βούρκο της ύφεσης. 

Ο κ. Σαμαράς προσδοκά ότι αυτή τη φορά θα βρει ανταπόκριση στις θέσεις του για ανάπτυξη παράλληλα με τις επισημάνσεις που θα κάνει στην εισήγησή του για τον κίνδυνο η Ελλάδα να οδηγηθεί εκτός ευρώ εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές του Ιουνίου. 

Στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από τις σημερινές επαφές του στις Βρυξέλλες - επαφές οι οποίες όπως σημειώνουν στη Λ. Συγγρού, θα δώσουν ένα σαφές μήνυμα για την ανάγκη να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα την επομένη των εκλογών. 
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger