Home » » Το μεσημέρι η διακαναλική του Βενιζέλου στο Ζάππειο

Το μεσημέρι η διακαναλική του Βενιζέλου στο Ζάππειο

Written By Djordje on Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 | 08:09



Στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σήμερα, στις δύο το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος - και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Real.gr - πέφτουν όλα τα βλέμματα, τρεις ημέρες πριν από τις κρισιμότερες ίσως εκλογές της Μεταπολίτευσης. Επόμενος μεγάλος σταθμός, η δεύτερη και τελευταία ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα την Παρασκευή. 

Τα χαρτιά του για την «κυβέρνηση συνεργασίας» που ευαγγελίζεται για την επομένη των εκλογών αναμένεται να ανοίξει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ήδη μιλώντας χθες βράδυ στη ΝΕΤ υποστήριξε ότι θα απευθυνθεί σίγουρα στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, ενώ όλο το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνει ότι στην κυβέρνηση που έχει κατά νου θα πρέπει να μετάσχουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας, είτε βρίσκονται στα δεξιά είτε στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ. 

Την ίδια ώρα, θα επιμείνει ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι δεδομένο» ως προς τη συμμετοχή του σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα, βάζοντας τις δικές του προϋποθέσεις για αυτό, αλλά και για το πρόσωπο του πρωθυπουργού για το οποίο ξεκαθάρισε χθες ότι έπεται της συμφωνίας που πρέπει να γίνει στο πλαίσιο κυβέρνησης συνεργασίας. Θα απευθυνθεί εκ νέου στους παλιότερους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ σε μία προσπάθεια συσπείρωσης του κόμματός του, ενώ θα καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, πρεσβεύοντας τις ίδιες θέσεις τόσο πριν όσο και μετά από τις εκλογές της Κυριακής. 

Δεν αποκλείεται μάλιστα να επιτεθεί σε άλλα κόμματα, κατηγορώντας τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά για συμπεριφορά «μέσα - έξω» από την κυβέρνηση Παπαδήμου προκειμένου να μην αναλάβουν πολιτικό κόστος και την Αριστερά είτε για «δωρεάν Ευρωπαίους» με το βλέμμα στη ΔΗΜΑΡ, είτε για κρίση ταυτότητας ως προς τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μεγάλο βάρος θα δώσει στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Σύνταγμα την Παρασκευή, διεκδικώντας το δικαίωμά του στον δημόσιο χώρο, από όπου έγινε προσπάθεια αποκλεισμού του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα δύο χρόνια, όπως πιστεύει. Την ίδια ώρα, θα επικαλεστεί τη σοφία και το ένστικτο των πολιτών, που με την ψήφο τους δεν θα αφήσουν την χώρα να καταστραφεί, επιλέγοντας, όπως ελπίζει, να δώσουν «καθαρή εντολή» σχηματισμού κυβέρνησης - με πολιτική νομιμοποίηση, ήτοι 50% +1- από δυνάμεις που θα θελήσουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις της χώρας έναντι των δανειστών της μεν, αλλά και να διασφαλίσουν την απαγκίστρωσή της από το μνημόνιο σε βάθος τριετίας - όπως πρεσβεύει - καθώς και την μελλοντική της ανάπτυξη. Θα θέσει μάλιστα επιτακτικά το διακύβευμα του πού πάει η χώρα την επόμενη περίοδο, επισείοντας τον κίνδυνο αδιεξόδου, και επαναλαμβάνοντας τη μη δεδομένη παρουσία της στην ευρωζώνη. Τέλος, τασσόμενος κατά των επαναληπτικών εκλογών, θα κατηγορήσει - εφόσον ερωτηθεί - όσους τις ευαγγελίζονται ότι βάζουν σε δοκιμασία την χώρα. 
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger