Home » » «Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ μέρος δεύτερο

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ μέρος δεύτερο

Written By Djordje on Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 | 12:31



Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και ο «πόλεμος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καλά κρατεί. Το «δεύτερο μέρος» του παρακολούθησε χθες το πανελλήνιο, μέσα από «πυροβολισμούς» δηλώσεων και ανακοινώσεων εκατέρωθεν. Δεν έλειψαν μάλιστα και τα... έξωθεν πυρά. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο όλο «πινγκ πονγκ» έχει η κοινή κατηγορία του ενός προς τον άλλο για... αλαζονεία, δεδομένου ότι πρόκειται για δύο κόμματα που συγκέντρωσαν 16,8% και 13,2% αντίστοιχα στις τελευταίες εκλογές. «Παρά το 13% που έχει, μιλάει εξ ονόματος όλου του ελληνικού λαού», είπε με ειρωνικό ύφος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, δραττόμενος της ευκαιρίας ανάλογων δηλώσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το Παρίσι την προηγουμένη. Τον κάλεσε δε, να κατονομάσει τα επιχειρηματικά και εργοδοτικά συμφέροντα που κατά τον κ. Βενιζέλο επέβαλαν στην τρόικα τους νόμους που μειώνουν σήμερα το εισόδημα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα από 25% έως 50%... 

Η απάντηση ήρθε άμεσα, αλλά όχι για όλα. «Αλαζονικό δεν είναι να μην μεταφέρεις στο εξωτερικό τις εσωκομματικές αντιδικίες, αλλά να νομίζεις ότι επειδή ανέβηκαν τα ποσοστά του κόμματός σου, μπορείς να μιλάς στο διεθνές κοινό σαν να μιλάς στον σκληρό πυρήνα του κομματικού σου ακροατηρίου», απάντησε με ανακοίνωσή της η Ιπποκράτους, εκφράζοντας την ελπίδα της «ο κ. Τσίπρας να αντιληφθεί γρήγορα τη διαφορά μεταξύ της εσωτερικής πολιτικής αντιδικίας και της ανάγκης στο εξωτερικό η Ελλάδα να εμφανίζεται με μία ενιαία φωνή για την αποτελεσματική υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού». Τον κατηγόρησε μάλιστα ότι στον βωμό «φευγαλέων εντυπώσεων» θυσιάζει τον στρατηγικό στόχο της χώρας να μείνει ασφαλής στη ζώνη του ευρώ και να ξαναβρεί την οικονομική της αυτοδυναμία, χωρίς ύφεση, ανεργία και μειώσεις μισθών και εισοδημάτων. 

Από την Ιπποκράτους πάντως δεν δόθηκαν... ονόματα και διευθύνσεις των επιχειρηματικών συμφερόντων που κατηγορούνται ότι επηρέασαν την τρόικα, αντίθετα με αφορμή τις προτάσεις του ΣΕΒ χθες, η κ. Γεννηματά θέλησε να επισημάνει ότι «το ζήτημα της προστασίας των εργασιακών σχέσεων, το έθεσε το ΠΑΣΟΚ προ τριημέρου», με επιστολή Βενιζέλου προς τους παραγωγικούς φορείς αλλά και συμπερίληψή του στα έξι σημεία της πρότασής του για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης. «Χαιρόμαστε που και άλλες πολιτικές δυνάμεις ακολουθούν τον δρόμο που ανοίξαμε», κατέληξε, προκαλώντας την μήνιν του ΣΥΡΙΖΑ. 

Εντωμεταξύ, επιχειρήθηκε νέα επίθεση προς τον κ. Τσίπρα, που δια στόματος της εκπροσώπου Τύπου Φώφης Γεννηματά, κατηγορήθηκε τώρα για «ανεύθυνες συμπεριφορές» και για «κλωτσιά» στις ευκαιρίες που δίνονται έξωθεν στον λαό μας, βάζοντας σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Την ίδια ώρα δε που το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορείτο από την Ιπποκράτους για «τσαμπουκά» και «μικρομεγαλισμό», ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνέχαιρε στις Βρυξέλλες τον πρόεδρο των Γερμανών Σοσιαλιστών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, για τις «σκληρές, αλλά ορθές» δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα... 
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger