Home » , » Κόπηκε στον αέρα ο Βαρουφάκης από το BBC News!

Κόπηκε στον αέρα ο Βαρουφάκης από το BBC News!

Written By Djordje on Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 | 11:53


Ανήμερα των εκλογών της περασμένης Κυριακής ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης μίλησε ζωντανά στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC. Ωστόσο η σύνδεση κόπηκε όταν ο κ. Βαρουφάκης εξηγούσε γιατί η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποπληρώσει το χρέος της και ενώ ετοιμαζόταν να καταγγείλλει ως σκανδαλώδες το δίλημμα των εκλογών προς τους έλληνες ψηφοφόρους. 

Στη συνέντευξη αυτή ο Γιάννης Βαρουφάκης περιγράφει το δίλημμα που ετέθη στους Έλληνες. Αναφέρει δε ότι έχουν προσέλθει στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν δύο διαφορετικά πρόγραμματα, τα οποία εκπροσωπούνται από τα δύο μεγάλα κόμματα αυτή την εποχή στη χώρα, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά σημειώνει ότι ο κοινός άξονας των δύο αυτών προγραμμάτων είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Από τη μία η ΝΔ να διατυπώνει ότι δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα των μέτρων λιτότητας αλλά να προκρίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συναγωνιστεί τη Γερμανία με αποτελέσμα, δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης, το μόνο που η Νέα Δημοκρατία να πιστεύει ότι της απομένει να κάνει - και πρόκειται να το κάνει - είναι να συνεχίσει την έως σήμερα εφαρμοζόμενη πολιτική με την ελπίδα να αλλάξει στάση κάποια στιγμή η Γερμανία και συνολικά προσανατολισμό η Ευρώπη.

Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης, αυτό που λέει είναι ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν πάει άλλο. Οι όροι του Μνημονίου είναι αδύνατον να εφαρμοστούν ενς επισημαίνει ότδη αποτύχει με αποτέλεσμα εάν επιλέξουμε να συν΅ πνίγει την Ευρώπη είναι τόσο υψηλό που θα πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευσή του συνολικά και υπενθυμίζει το εξώφυλλο του Economist την περασμένη εβδομάδα στο οποίο απεικονίζεται από τη μία πλευρά η παγκόσμια οικονομία να βυθίζεται και από την άλλη ο καπετάνιος της να ρωτάει την Άνγκελα Μέρκελ εάν ήρθε η στιγμή να ανάψουμε τις μηχανές... Από τη μία πλευρά το BBC, το CNN και οι άλλοι οι παγκόσμιοι διαμορφωτές της κοινής γνωμής, έχετε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η στρατηγική της ευρωζώνης για την κρίση έχει αποτύχει και από την άλλη πλευρά οι έλληνες ψηφοφοροι να ακούνε ότι ''ναι, αυτό το σχέδιο είναι καταδικασμένο για αποτυχία αλλά πρέπει να το επιλέξετε και εάν δεν το κάνετε τίθεστε ΂ απάντησης του ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει ότι έπειτα από την κρίση το 2008 το συνολικό χρέος που πνίγει την Ευρώπη είναι τόσο υψηλό που θα πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευσή του συνολικά και υπενθυμίζει το εξώφυλλο του Economist την περασμένη εβδομάδα στο οποίο απεικονίζεται από τη μία πλευρά η παγκόσμια οικονομία να βυθίζεται και από την άλλη ο καπετάνιος της να ρωτάει την Άνγκελα Μέρκελ εάν ήρθε η στιγμή να ανάψουμε τις μηχανές... Από τη μία πλευρά το BBC, το CNN και οι άλλοι οι παγκόσμιοι διαμορφωτές της κοινής γνωμής, έχετε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η στρατηγική της ευρωζώνης για την κρίση έχει αποτύχει και από την άλλη πλευρά οι έλληνες ψηφοφοροι να ακούνε ότι ''ναι, αυτό το σχέδιο είναι καταδικασμένο για αποτυχία αλλά πρέπει να το επιλέξετε και εάν δεν το κάνετε τίθεστε αυτομάτως εκτός ευρωζώνης''. Μπορείτε να παρατηρήσετε λοιπόν μία σκανδαλώδη...». 

Σε αυτό το σημείο κόβεται η σύνδεση όπως αναφέρει η δημοσιογράφος του δικτύου και ζητά συγνώμη. Αρκεί να σημειώσουμε ότι αυτό είναι κομματάκι δύσκολο αφού το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο λαμβάνει την εικόνα κάθε συνδεσής του από δορυφόρο... 

Δείτε το βίντεο:




Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger