Home » » Η πολιτική δεν είναι ευθεία γραμμή

Η πολιτική δεν είναι ευθεία γραμμή

Written By Djordje on Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 | 12:30


Όπως έχουμε γράψει δεν είναι στα σχέδια ολόκληρης της Ευρώπης να οδηγηθεί η Ελλάδα μέσω οικονομικής πίεσης εκτός ευρώ, αλλά ενός σημαντικού κομματιού της. Στην Ευρώπη υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο τάσεις. Αυτοί που επιθυμούν άμεση διάλυση της Ευρωζώνης (αφού σε περίπτωση που αναγκαστούμε να «φύγουμε» από τη ζώνη του ευρώ, θα ακολουθήσει ντόμινο εξόδου άλλων χωρών και άρα διάλυση) και εκείνοι που προωθούν πολιτική χαλάρωσης των Μνημονίων και της πολιτικής λιτότητας.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βλέπει την Ευρώπη και κατ’ επέκταση τα γαλλικά συμφέροντα να πλήττονται από την άκαμπτη πολιτική λιτότητας του Βερολίνου.

Για του λόγου το αληθές, ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», ότι σε περίπτωση ακύρωσης του Μνημονίου από την ελληνική πλευρά, θα κινητοποιηθούν πολλοί μέσα στην Ευρώπη «που δεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ». Η κατάργηση του Μνημονίου θα τους δώσει πάτημα να διακόψουν την χρηματοδότηση στη χώρα και άρα θα αναγκαστούμε εκ των πραγμάτων να γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα, χωρίς πριν να έχουμε μεριμνήσει για την ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων μέσω χαμηλής φορολογίας καθώς και για τη γεωπολιτική αναβάθμιση του κράτους, γεγονός που θα αυξήσει περαιτέρω την ύφεση (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Το γεγονός ότι ο Ολάντ επέλεξε την Ελλάδα για να δώσει την πρώτη του διεθνή συνέντευξη ως ηγέτης του γαλλικού κράτους, δείχνει τη βαρύνουσα σημασία που έχει η χώρα μας για την γαλλική οικονομική και εξωτερική πολιτική. Στήριξη της Ελλάδας, που είναι βασικός πελάτης της Γαλλίας σε οπλικά συστήματα, από το Παρίσι, ισοδυναμεί με αποδυνάμωση του βασικού γεωπολιτικού του αντιπάλου εντός Ευρώπης, δηλαδή την Γερμανία.

Οι συγκυρίες είναι υπέρ της χώρας και ελπίζουμε να σχηματιστεί κυβέρνηση ευρείας λαϊκής υποστήριξης και πολιτικής συνεργασίας, προκειμένου να διαπραγματευτεί τους όρους του Μνημονίου και να κερδίσει για την χώρα πολύτιμο χρόνο. Εν συνεχεία και με βασική προϋπόθεση, ότι έχουν γίνει απόλυτα κατανοητές οι ευνοϊκές συγκυρίες, υπάρχει δυνατότητα εκπόνησης ρεαλιστικής πολιτικής εξόδου από την κρίση. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγει το Μνημόνιο σε χρόνο dt, αφού η Ελλάδα όταν αποφασίσει να ξεκινήσει κάτι, το τελειώνει. Η πολιτική δεν είναι όμως ευθεία γραμμή, αλλά, μιας και βρισκόμαστε σε ποδοσφαιρικό κλίμα αυτές τις μέρες, έχει ανάγκη από καλούς «τριπλαδόρους.»
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger