Home » » Νικολόπουλος: «Ποιοι κρύβονται πίσω από τα 7,9 εκ. Ευρώ που βρέθηκαν στη Δικαστική υπάλληλο»

Νικολόπουλος: «Ποιοι κρύβονται πίσω από τα 7,9 εκ. Ευρώ που βρέθηκαν στη Δικαστική υπάλληλο»

Written By Djordje on Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 | 09:43

Ο Νεοδημοκράτης Βουλευτής Αχαίας κ. Νίκος Νικολόπουλος και συντονιστής του «ΚΙΝ.Α.» (Κίνημα Αναγέννηση), μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου ζήτησε να μπει βαθιά το μαχαίρι στο «πιθανώς επιμελώς κρυπτόμενο νέο παραδικαστικό κύκλωμα».

Με την παρέμβασή του αυτή μάλιστα, αξιώνει να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όσοι κρύβονται πίσω από τον τραπεζικό λογαριασμό «μαμούθ» μιας απλής υπαλλήλου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.
Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος σήμερα το πρωί εξερχόμενος της Βουλής και ερωτηθείς για την πρωτοβουλία του να πάει το θέμα στη ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Σ΄αυτή την απροσδόκητη κρίση που κατέστησε τα πάντα ρευστά και αμφίβολα, ακόμα και αυτά τούτα τα αυτονόητα, έλαβε πρόσφατα ευρεία δημοσιότητα, περίπτωση εντοπισμού, από στελέχη του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, δικαστικής  υπαλλήλου, η οποία, με απόφαση του αρμοδίου πειθαρχικού οργάνου, τέθηκε εκτός υπηρεσίας, αφού διαπιστώθηκε ότι τηρούσε 30 τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις 7,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δικαστική αυτή υπάλληλος εκδιώχθηκε από την υπηρεσία, αλλά παρακαλώ προσέξτε με ποιο «σκεπτικό». Διότι διέπραξε τα πειθαρχικά παραπτώματα -ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ- της «αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας».
Αξίζει πρίν από κάθε τι άλλο σας πω, να τονίσω πως εκκρεμεί σε βάρος της το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Ο παραιτηθείς τ. Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος στη συνέχεια είπε:
«Επειδή πραγματικά είναι αδύνατο με τον μισθό του δικαστικού υπαλλήλου, να σωρευθούν τραπεζικές καταθέσεις αυτού του ύψους, αλλά ταυτοχρόνως, όπως λέγουν πρόσωπα τα οποία κινούνται στον δικαστικό χώρο, οι αρμοδιότητες των δικαστικών υπαλλήλων των Διοικητικών Πρωτοδικείων δεν είναι τέτοιες, ώστε να δικαιολογείται η ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών τέτοιου ύψους, ακόμη και για μη σύννομη ή παράτυπη άσκηση αποκλειστικά δικών τους καθηκόντων.
Επειδή η απόδοση κατηγορίας και η θέση εκτός υπηρεσίας αποκλειστικά για το πειθαρχικό παράπτωμα της «αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας» όπως και η αντίστοιχη απόδοση ποινικής κατηγορίας για απλή μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες, δεν προδίδει πρόθεση ενδελεχούς έρευνας.

Επειδή όπως μου καταγγέλουν η υπόθεση αυτή μπορεί να έχει και άλλα ποιο σοβαρά παρακλάδια.
Προτείνω πως δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουν, κατ΄αυτόν τον προκλητικό τρόπο, οι κρατικοί λειτουργοί, τέτοιες περιπτώσεις και μάλιστα τώρα που το κράτος και οι πολίτες βρίσκονται σε δεινή θέση. Ευθέως λοιπόν ερωτώ. Ποιά πρόσωπα κρύβονται πίσω από τον λογαριασμό, που μπορούν και σήμερα να εμποδίζουν την σε βάθος έρευνα;

Έχει επιληφθεί ο αρμόδιος Οικονομικός Εισαγγελέας, το ΣΔΟΕ και η Αρχή για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες;

Αν όχι, για ποιο λόγο; Αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έρευνα;

Πρέπει να μάθουν οι σκληρά δοκιμαζόμενοι πολίτες, όλη την αλήθεια και προπαντός να τους δοθεί ή δυνατότητα να κρίνουν την πολιτική ηγεσία, ανάλογα με τον τρόπο διαχείρησης του προβλήματος.
Για τούτο σήμερα πρέπει να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο.
Αλήθεια θέλω να μάθω μαζί με τους συναδέλφους μου στη Βουλή εάν διεξάγεται έρευνα, για το ποιοι έχουν καταθέσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς της συγκεκριμένης υπαλλήλου τα επιμέρους ποσά, ώστε να συγκεντρωθεί η κατάθεση του συνολικού ύψους των 7,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρέπει άμεσα να αποκαλυφθούν οι ιδιότητες και τα κίνητρά τους, και να δοθεί υπεύθυνη απάντηση από τους αρμόδιους υπουργούς, εάν αυτοί οι τροφοδότες του ύποπτου λογαριασμού έχουν σχέση με την πολιτική, την δικαιοσύνη καθώς και αν αυτοί κατέχουν κυβερνητικά αξιώματα και προπαντός εάν τα πρόσωπα αυτά έχουν ή είχαν εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις»;

Ο Αχαιός Βουλευτής στη συνέχεια αποκάλυψε πως ζήτησε να κατατεθεί κατάσταση στη Βουλή των Ελλήνων που να εμφανίζει το ονοματεπώνυμο αυτών, την δικαστική δίωξη – εκκρεμότητα καθώς και κάθε καταδικαστική απόφαση, που τους αφορά.

Επιπλέον ζήτησε η ίδια κατάσταση να εμφανίζει το ποσόν που κατέθεσε ο καθένας εξ αυτών την πηγή και τον λόγο της κατάθεσης, καθώς και την ιδιότητα αυτού, ενώ συμπλήρωσε.

Πιστεύω πως έστω και καθυστερημένα πρέπει να διαταχθεί έρευνα, αναφορικά με το ρόλο της συγκεκριμένης υπαλλήλου στο παραπάνω δικαστήριο καθώς και τη διασύνδεσή της με πρόσωπα που υπηρετούσαν ή εξακολουθούν να υπηρετούν σ’ αυτό καθώς να απαντηθεί εάν έγινε ΕΔΕ.

Εάν ναι τότε πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα αυτής.

Τέλος. ο συντονιστής του νέου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ για τη χώρα, ο κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος δήλωσε: «Πρέπει οπωσδήποτε να να διεξαχθεί έρευνα των χρεωστικών και πιστωτικών εγγραφών των παραπάνω λογαριασμών και εάν προκύπτει διασύνδεσή τους με τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων προσώπων εντός και εκτός του εργασιακού της χώρου και πρέπει τώρα να δεσμευθούν οι τραπεζικές καταθέσεις της υπαλλήλου αυτής και φυσικά πρέπει ο φάκελος της υπόθεσης, να σταλεί στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να γίνει σχετικός καταλογισμός».
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger