Home » » Ή ζητά συγνώμη το Focus ή αποζημιώνει

Ή ζητά συγνώμη το Focus ή αποζημιώνει

Written By Djordje on Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 | 09:38



Στις 29 Νοεμβρίου γίνεται η δίκη για το απαράδεκτο εξώφυλλο του FOCUS


με τους Έλληνες μηνυτές να αξιώνουν έμπρακτη μεταμέλεια από τους ιθύνοντες του λιβελογραφήματος για τη διαπόμπευση της Ελλάδας


Ένα βήμα πριν από τη «συγνώμη» προς τον ελληνικό λαό φαίνεται να βρίσκεται το γερμανικό περιοδικό FOCUSγια όσα καταλόγισε στη χώρα μας και το χαρακτηρισμό όλων των Ελλήνων ως «απατεώνων». Λίγο πριν από την εκδίκαση της μήνυσης –στις 29 Νοεμβρίου στο Β' Αυτόφωρο Τριμελές–, την οποία κατέθεσαν έξι Έλληνες δικηγόροι κατά των συνεργατών του περιοδικού, η γερμανική πλευρά τούς έχει προσεγγίσει και εξετάζει το ενδεχόμενο να προσωρήσει σε νέο, «απολογητικό» δημοσίευμα υπέρ της Ελλάδας, προκειμένου να δείξει έμπρακτη μεταμέλεια –όπως ορίζει και ο Ποινικός Κώδικας–, ώστε να αρθεί το αξιόποινο και να μην καταδικαστεί.


Οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης μιλούν στα «Επίκαιρα» λίγο πριν από τη δίκη, παρουσιάζοντας και την επιστολή που θα σταλεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στον αρχισυντάκτη του περιοδικού, κ. Μάρκβορτ, για το νέο κείμενο που θα πρέπει να δημοσιεύσει ώστε να αποκατασταθεί η εικόνα της χώρας μας.


Όλο το άρθρο της Όλγας Τάντου στα «Επίκαιρα», στο τεύχος 108, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011.
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger