Home » » Νέο καμπανάκι από τον Νταλάρα

Νέο καμπανάκι από τον Νταλάρα

Written By Djordje on Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 | 22:35



Προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση απέστειλε εμμέσως πλην σαφώς ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσάρλς Νταλάρα που ζήτησε η Ελλάδα να δράσει γρήγορα και να άρει το αδιέξοδο στις συζητήσεις για την ανταλλαγή του ελληνικού χρέους.

«Υπάρχει μία επείγουσα ανάγκη για συμφωνία προκειμένου να εισέλθει το στοιχείο της σταθερότητας» είπε στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι τράπεζες που έχουν στα χέρια τους ελληνικά ομόλογα ήταν «εξαιρετικά έκπληκτες» από τα «εντελώς παράλογα» επιτόκια που τους προσφέρθηκαν προκειμένου να προχωρήσουν στη συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%.

Όπως εξήγησε ο Τσάρλς Νταλάρα το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στα επιτόκια για τα νέα ομόλογα που θα εκδώσει το ελληνικό δημόσιο. «Αυτή είναι ουσιαστική η περιοχή όπου οι διαφορές είναι ουσιαστικές. Ζητούν από τον ιδιωτικό τομέα να αποδεχθεί επιτόκια που δεν θα δεχόταν από μόνος του, τα οποία είναι εντελώς παράλογα» σημείωσε ο επικεφαλής του IIF και πρόσθεσε ότι οι συνεχείς αλλαγές στις παραδοχές για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας δεν συνάδουν με τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του IIF ήρθαν να συμπληρώσουν το αρνητικό κλίμα για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, καθώς πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα χρεωκοπίας.


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger