Home » » Συναντήσεις Παπαδήμου με πολιτικούς αρχηγούς

Συναντήσεις Παπαδήμου με πολιτικούς αρχηγούς

Written By Djordje on Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 | 14:24



Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της έλευσης της τρόικας και των καυτών αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν προγραμματίζει εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Πέραν της έλευσης της τρόικας, άλλωστε, υπάρχει και η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το PSI στα μέσα της εβδομάδας (η Τετάρτη που έχει ανακοινωθεί δεν είναι σίγουρη ημέρα για την εκ νέου έναρξη των συζητήσεων), ενώ ήδη οι κ. Γ. Ζαννιάς και Π. Χριστοδούλου βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις σχετικές συζητήσεις.

Ο Λουκάς Παπαδήμος θα συναντηθεί με τους Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη, όχι μόνο σε μια προσπάθεια να συμμαζέψει κάπως το ρευστό ενδοκυβερνητικό τοπίο που υπάρχει, με τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, τους φόβους για ενδεχόμενη μη στήριξη των μέτρων από τον Πρόεδρο της ΝΔ και τις απειλές του Προέδρου του ΛΑΟΣ ότι θα αποσύρει τους υπουργούς του.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν πρωτίστως για τη στήριξη των κομμάτων στα μέτρα που θα ληφθούν ενόψει της έλευσης της τρόικας (αυτή και την άλλη εβδομάδα, οπότε έρχεται στην Αθήνα η πολιτική της ηγεσία) και τα οποία είναι ιδιαίτερα σκληρά, με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να απειλούν με καταψήφιση. Πιθανόν και εντός της εβδομάδας θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τους μισθούς, τα κλειστά επαγγέλματα, να δρομολογηθούν λύσεις για τις επικουρικές συντάξεις και ότι άλλο απαιτηθεί.

Απειλεί με αποχώρηση;

Πριν, πάντως, έρθει η τρόικα στην Αθήνα, απειλεί με αποχώρηση αν η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις εκκρεμότητες στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger