Home » » Υπό το μηδέν και σήμερα - Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Υπό το μηδέν και σήμερα - Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Written By Djordje on Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 | 11:32



Πολικό ήταν το ψύχος τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας, με το θερμόμετρο να παραμένει «κολλημένο» στους -24 και -20 βαθμούς όπως στην περιοχή της Φλώρινας.

Αρνητικές θα είναι οι θερμοκρασίες και σήμερα ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μέσα στην ημέρα και για τα επόμενα 24ωρα μικρή άνοδο. Ομως από την Κυριακή έρχεται νέα πτώση. 

Χαρακτηριστικό του παγετού που επικράτησε ήταν ότι πολλές λίμνες και ποτάμια της χώρας θύμιζαν παγοδρόμιο. 

Νεφώσεις αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα στην νησιωτική χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές η χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης, ενώ οι καιρικές συνθήκες θα παρουσιάσουν βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο και πάλι οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Παγετός θα υπάρξει την νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά και στα βόρεια τοπικά θα είναι ισχυρός. 


Αναλυτικά οι θερμοκρασίες σήμερα: 

Μακεδονία-Θράκη: από -7 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην δυτική Μακεδονία από -20 έως 0 βαθμούς. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: από -6 έως 9 βαθμούς Κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη: από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Αττική: από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλονίκη: από -5 έως 6 βαθμούς. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες 

Την Παρασκευή 20/01, αναμένονται στα δυτικά νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα πέσουν χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα στα νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα Ηπειρωτικά. 

Το Σάββατο 21/01, αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες , βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους έντονα. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε τηνΚυριακή 22/01 νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους να είναι ισχυρές. Ωστόσο βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε πτώση. 

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, προβλέπονται τη Δευτέρα 23/01. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Την Τρίτη 24/01 αρχικά στα δυτικά και πιθανώς αργότερα στα κεντρικά και νότια θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger