Home » , » Περίοδος εσωστρέφειας ξεκινά στο ΠΑΣΟΚ

Περίοδος εσωστρέφειας ξεκινά στο ΠΑΣΟΚ

Written By Djordje on Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 | 11:30



Μακρά περίοδος εσωστρέφειας ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ, που με την ολοκλήρωση των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου απόψε, εισέρχεται ουσιαστικά σε μία τρίμηνη άτυπη προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη αρχηγού τον Μάρτιο, από τη βάση, στο πλαίσιο της πρότασης του Γιώργου Παπανδρέου. 

Η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει σοβαρές συνέπειες στη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου, βασικός εταίρος της οποίας είναι το ΠΑΣΟΚ, σε μία περίοδο που καλείται να φέρει σε πέρας την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων, αλλά και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης, κρατώντας τη χώρα όρθια και εντός της ευρωζώνης. 

Για αμέσως μετά και πάντως πριν από τις εθνικές εκλογές, που ο ίδιος προσδιόρισε τον Απρίλιο, τοποθέτησε ο Γιώργος Παπανδρέου τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα συναινέσει σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση. 

Εκ των πραγμάτων, πρόσωπο – κλειδί για τις εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση αναδεικνύεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που επιφυλάχθηκε χθες να επανατοποθετηθεί τον Μάρτιο μετά την ολοκλήρωση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης, αδυνατώντας λόγω κυβερνητικών υποχρεώσεων εντωμεταξύ, να ακολουθήσει τους εσωκομματικούς ρυθμούς. 

Στην πραγματικότητα, στο διάστημα που μεσολαβεί θα έχει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί ο ίδιος, ή μέσω «κύκλων» του πολλές φορές, ενώ το ίδιο θα γίνει στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, όπως άφησε να εννοηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Την πρόταση του τελευταίου ολοκληρώνει η ανακοίνωση της διεξαγωγής τακτικού συνεδρίου του κόμματος τον Ιούνιο. 

Στην ομιλία του χθες στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε με σφοδρότητα στα συμφέροντα, στοχεύοντας ευθέως σε ΜΜΕ και τράπεζες, αλλά και σε «δελφίνους» που εμφανίζονται εκ των υστέρων ως «αντιμνημονιακοί» και στη ΝΔ. 


Ζήτησε από τα στελέχη του να αφήσουν για λίγο τις φιλοδοξίες τους και να ακούσουν έναν άνθρωπο που σε δύο χρόνια «τα είδε όλα» και κάλεσε όσους επιτίθενται στην οικογένειά του να «χτυπήσουν» τον ίδιο. Παράλληλα, υπερασπίστηκε την πρότασή του για δημοψήφισμα και εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Ταμείο» μετά τη δανειακή σύμβαση προανήγγειλε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας πως στο ενδιάμεσο δεν μπορεί να παρακολουθήσει τους «εσωτερικούς ρυθμούς του ΠΑΣΟΚ».

«Δεν μπορώ να μετάσχω σε αυτή την υπολανθάνουσα αντιπαράθεση», είπε, παρουσιάζοντας αναλυτικό πρόγραμμα με τις υποχρεώσεις της χώρας το επόμενο διάστημα, αλλά και δηλώνοντας «παρών» για τη χώρα και την παράταξη, επιφυλασσόμενος να τοποθετηθεί αργότερα για τα εσωτερικά ζητήματα. 


«Τώρα κρίνεται η εκλογική απόδοση», είπε, τονίζοντας ότι θα κάνει το καθήκον του ως υπουργός Οικονομικών και θυμίζοντας πως με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης κατεγράφη ως «εντολοδόχος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ», προκειμένου να ζητήσει την απόλυτη στήριξή της στο έργο του. 

Τη στήριξή τους στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου δήλωσαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στις ομιλίες τους οι υπόλοιποι «κορυφαίοι» που πήραν τον λόγο χθες, όπως οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Παπουτσής, παρότι ο τελευταίος ξεκαθάρισε ότι θα προτιμούσε την εκλογή αρχηγού μετά τις εθνικές εκλογές. 

«Δεν λείπει ο αρχηγός, λείπει το ΠΑΣΟΚ», είπε ο Δημήτρης Ρέππας, προσδιορίζοντας το πρόβλημα, «είμαστε σοσιαλιστές ή όχι;», αναρωτήθηκε η Λούκα Κατσέλη, ενότητα για να περάσει την έρημο το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ενώ για συμπεριφορά κάποιων που θυμίζει... πόρνη, μίλησε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. 

Με ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα οι τοποθετήσεις των κ.κ. Άννας Διαμαντοπούλου, Γιάννη Ραγκούση, Κώστα Σκανδαλίδη αλλά και Βάσως Παπανδρέου, Στέφανου Τζουμάκα κ.ά. Την προσοχή όλων ωστόσο, αναμένεται να κερδίσει και πάλι η δευτερολογία του Γιώργου Παπανδρέου, στον απόηχο όσων ακούστηκαν χθες και θα ακουστούν σήμερα...


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger