Home » » Λ. Παπαδήμος: Η δραχμή δεν είναι επιλογή

Λ. Παπαδήμος: Η δραχμή δεν είναι επιλογή

Written By Djordje on Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 | 14:25




Ο Λουκάς Παπαδήμος, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρωθυπουργός, τόνισε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ότι η επιστροφή στη δραχμή "δεν είναι επιλογή" προκειμένου η χώρα να ξεφύγει από τη δημοσιονομική κρίση.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μία συμφωνία για το σχέδιο ανταλλαγής χρέους θα επιτευχθεί εγκαίρως. "Υπάρχει μία μικρή ανάπαυλα στις συνομιλίες αυτές. Αλλά έχω την πεποίθηση ότι θα συνεχισθούν και ότι θα επιτύχουμε αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία εγκαίρως", δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνέντευξή του.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι τόσο οι συνομιλίες με τους ιδιώτες πιστωτές για την απομείωση του ελληνικού χρέους, όσο και οι συνομιλίες με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός δύο ή τριών εβδομάδων.

"Αυτός είναι ο στόχος. Θεωρώ ότι πληρούνται η όροι για την επίτευξή του", είπε.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Ελλάδα θα χρειασθεί πρόσθετη βοήθεια προς εκείνη που συμφωνήθηκε κατά τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης τον Οκτώβριο, ο Λουκάς Παπαδήμος απάντησε ότι δεν θα είναι αναγκαίο.

"Πιστεύω ότι οι πόροι που συμφωνήθηκαν κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο, σε συνδυασμό με την έκβαση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στη διαδικασία θα είναι αρκετοί για την οικονομική στήριξη της ελληνικής οικονομίας", δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
 
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger