Home » » Στήριξη και συνοχή ζητά ο Λ. Παπαδήμος

Στήριξη και συνοχή ζητά ο Λ. Παπαδήμος

Written By Djordje on Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 | 11:45



Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Την απόλυτη συνοχή και στήριξη της κυβέρνησης προκειμένου η χώρα να μην βρεθεί με ευθύνη της στη χρεοκοπία πρόκειται να ζητήσει ο πρωθυπουργός από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, σε συνάντηση που διοργανώνει –εκτός απροόπτου - υπό την προεδρία του στις 5 το απόγευμα. 

Χθες ο κ. Λουκάς Παπαδήμος συνάντησε κατά σειρά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη ενώ για τη 1 το μεσημέρι σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, η οποία θεωρείται και η δυσκολότερη εκ των τριών. 

Προειδοποίηση για ΝΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε στον πρωθυπουργό την συμπεριφορά της ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να καταψηφίζει νομοσχέδια με το μάτι στραμμένο στις δημοσκοπήσεις. «Κλείνουν το μάτι σε κοινωνικές ομάδες . Δεν συμπεριφέρονται υπεύθυνα. Εμφανίζονται ως αντιπολίτευση σε συμπολίτευση ,ως αντιπολίτευση ενώ στηρίζουν την κυβέρνηση και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις επιλογές της» φέρεται να είπε ο Γ. Παπανδρέου στον πρωθυπουργό και σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr προειδοποίησε: «Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο».

Ψυχρότητα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαπίστωσαν πολλά προβλήματα στη διαδικασία του PSI. Κυρίως όμως διαπίστωσαν ψυχρότητα από κύκλους των εταίρων μας ,ακόμα και από το ΔΝΤ που έως τώρα υπήρξε ο πλέον μετριοπαθής εταίρος. 

Επιμένει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επέμεινε στην παράταση του βίου της κυβέρνησης και στην αξιοποίηση της δυνατότητας του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε ένα ευρύ ανασχηματισμό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Γ. Καρατζαφέρης προσανατολίζεται στην παραμονή του στην κυβέρνηση. 

Το παρασκήνιο των συναντήσεων

Αφορμή για τη συνάντηση των αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό στάθηκε η άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει μέτρα του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, όπως η απελευθέρωση του επαγγέλματος των δικηγόρων και των φορτηγών. Επίσης η εμμονή ΝΔ και ΛΑΟΣ να γίνουν όλες οι αποκρατικοποιήσεις με προκηρύξεις. 

Σε σύσκεψη το μεσημέρι της Τρίτης υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρήστου Πρωτόπαπα, του γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Έξαρχου, του γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη, του αρμόδιου εισηγητή Νάσου Αλευρά κ.α. αποφασίστηκε το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει την απόσυρση των σχετικών τροπολογιών αν δεν τις ψηφίσει και η ΝΔ. «Αν δεν τους αναγκάσουμε να συμφωνήσουν στα μικρά, σκεφτείτε τι στάση θα κρατήσουν στα μεγάλα» φέρεται να είπε ο Χρ. Πρωτόπαπας και αποφασίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να τηλεφωνήσει στον πρωθυπουργό. Ο κ. Παπαδήμος φοβούμενος ευρύτερη κυβερνητική κρίση ενόψει και των κρίσιμων και πολύ σκληρών μέτρων που αναμένεται να ληφθούν ενόψει της άφιξης της τρόικα, της νέας δόσης και του νέου Μνημονίου, έλαβε αφορμή να προχωρήσει στις συναντήσεις των αρχηγών. 

Κρίσιμη εβδομάδα 

Η ερχόμενη εβδομάδα άλλωστε θα αποτελέσει κριτήριο για την συνοχή της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας που την στηρίζει καθώς στο Κοινοβούλιο αναμένεται να έρθουν ιδιαίτερα κρίσιμα νομοσχέδια όπως οι επικουρικές συμβάσεις και η απελευθέρωση των ανοιχτών επαγγελμάτων, αλλά και να ληφθούν αποφάσεις σε θέματα όπως η μείωση των επικουρικών συντάξεων.


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger