Home » » «Γαλάζιες» βολές προς τον Λ. Παπαδήμο

«Γαλάζιες» βολές προς τον Λ. Παπαδήμο

Written By Djordje on Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 | 07:27



Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Με το βλέμμα στην επομένη των εκλογών και στην προοπτική της αυτοδυναμίας η ΝΔ αναπτύσσει επιχειρήματα κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας βάζοντας στο στόχαστρο και τον Λ. Παπαδήμο. 

Να αποδομήσει την επιχειρηματολογία υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας επιχειρεί η ΝΔ στο δρόμο προς τις εκλογές με νέες βολές και προς τον Λουκά Παπαδήμο του οποίου το όνομα συνεχίζει να βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων εκ μέρους κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ ως μία «πιθανή λύση μετά τις κάλπες και εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία». 

Στη Λ. Συγγρού διάβασαν με ικανοποίηση τα αποτελέσματα της νέας έρευνας της Public Issue (Καθημερινή) στην οποία η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 16,5 ,μονάδες και με ποσοστό 30,5% έναντι 14%. Τα ενδιαφέροντα στοιχεία για το πως είδε η αξιωματική αντιπολίτευση καταγράφεται στο «Πολιτικό Παρατηρητήριο» της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ στην οποία προΐσταται ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Τι αναφέρει το ειδικό σημείωμα από τη ΝΔ για την κυβέρνηση που χαρακτηρίζεται «αναγκαστική και μεταβατική»: 

-Οι δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης φθάνουν στο 91%

-Η εμπιστοσύνη στον Λουκά Παπαδήμο για τη διαχείριση της οικονομίας μειώνεται στο 36% από 45% το Νοέμβριο 

-Η έλλειψη εμπιστοσύνης συνολικά στην κυβέρνηση αυξάνεται στο 62% από 35% το Νοέμβριο 

-Το 87% των πολιτικών λένε ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση –δέκα μονάδες υψηλότερα από το Νοέμβριο. 

Παράλληλα, στη ΝΔ επιχειρούν να αναδείξουν ότι μόνον ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται πλέον ως το μοναδικό πρόσωπο που μπορεί να αναλάβει την Πρωθυπουργία της χώρας ενισχύοντας έτσι το «γαλάζιο» επιχείρημα ότι «αποτελεί τη μοναδική σταθερά του πολιτικού συστήματος» αν και στη Λ. Συγγρού κάθε άλλο παρά αδιαφορούν για τη ραγδαία αύξηση που παρουσιάζουν σε όλες τις μετρήσεις τα κόμματα της Αριστεράς.

Το επιχείρημα αυτό έχει ακουστεί στις συναντήσεις που είχε μέχρι σήμερα ο κ. Σαμαράς τόσο με ευρωπαίους αξιωματούχους όσο και με τους εκπροσώπους της τρόικας. Στη χθεσινή συνάντηση πάντως με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γκίντο Βεστερβέλε σε αρκετά θέματα που αφορούν στην προώθηση μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών δεν είχε απολύτως ξεκάθαρη εικόνα για τις θέσεις και τις προτάσεις που έχει καταθέσει μέχρι σήμερα η ΝΔ ή για τις αλλαγές που έχουν περάσει και με τη δική της ψήφο. 

Η συνάντηση πάντως έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης του PSI αλλά και στις πολιτικές που θα πρέπει να συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση αφού το Βερολίνο δείχνει πλέον να ενδιαφέρεται για την επόμενη ημέρα των εκλογών και για την τήρηση των συμφωνηθέντων. 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε ότι χωρίς ανάκαμψη η Ελληνική οικονομία δεν θα βγει ποτέ από το τούνελ της ύφεσης και των κύκλο των ελλειμμάτων επαναλαμβάνοντας ότι το κόμμα του συμφωνεί απόλυτα στην ανάγκη να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι μέσα όμως από μία διαφορετική συνταγή. 

Ο Γερμανός αξιωματούχος πάντως επέμεινε στην ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρώπη και είναι ενδεικτικό ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Νέους Φακέλους» υπεραμύνεται τις πολιτικής που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα λέγοντας: «το φάρμακο είναι πικρό αλλά βοηθάει. Όχι αμέσως αλλά με υπομονή και επιμονή το φάρμακο θα βοηθήσει»... 


ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger