Home » » Έφυγε από την ζωή η Etta James

Έφυγε από την ζωή η Etta James

Written By Djordje on Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 | 06:00


Η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Etta James- Jamesetta Hawkins ήταν το πραγματικό της όνομα- απεβίωσε την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο στενός της φίλος, συνεργάτης και μάνατζέρ της Lupe De Leon, πριν από λίγα λεπτά στο αμερικάνικο δίκτυο CNN.
Η 74χρονη James ταλαιπωρούταν αρκετό καιρό από λευχαιμία, ενώ στις 6 Ιανουαρίου οι γιατροί της κρίνοντας πως δεν υπάρχει πλέον ελπίδα ζωής για αυτήν, της έδωσαν εξιτήριο προκειμένου να περάσει τις τελευταίες της ημέρες ζωής με τον σύζυγό της και την οικογένειά της.

Σύντομο βιογραφικό

Η Etta James γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1938 στο Λος Άντζελες. Η φωνή στιγμάτισε πολλά είδη μουσικής, συμπεριλαμβανομένων των μπλουζ, ροκ, σόουλ, τζαζ και άλλα.
Ξεκίνησε την καριέρα της στα μέσα της δεκαετίας του ’50 και καθιερώθηκε ως ερμηνεύτρια με τα τραγούδια «Dance With Me, Henry», «At Last», «Tell Mama», and «I'd Rather Go Blind».

Συνολικά κέρδισε έξι βραβεία Grammy και δεκαεπτά Blues Music Awards. To 1993 μπήκε στο Rock n' Roll Hall Of Fame, το 2001 στο Blues Hall Of Fame και το 1999 στο Grammy Hall Of Fame. Το περιοδικό Rolling Stone την κατέταξε στην 22η θέση στη λίστα με τις 100 καλύτερες τραγουδίστριες όλων των εποχών.


Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger