Home » » Εξορμήσεις Σαμαρά στην Ήπειρο και στη... «γαλάζια» βάση

Εξορμήσεις Σαμαρά στην Ήπειρο και στη... «γαλάζια» βάση

Written By Djordje on Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 | 10:43




«Κλειδώνουν» έως την Παρασκευή οι ανακατατάξεις στην κεντροδεξιά με την επιστροφή των «πέντε» στη ΝΔ και τα πηγαινέλα στο κόμμα Καμμένου. Και στις νομαρχιακές επιτροπές ο αγώνας Σαμαρά που το Σάββατο ανεβαίνει στην Ήπειρο. 

Να κλείσουν όλα τα μέτωπα με τους διαγραφέντες πριν από την επίσκεψή του στην Ήπειρο το Σάββατο και την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης την προσεχή εβδομάδα επιθυμεί το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μπαίνει δυναμικά στην προεκλογική εκστρατεία με την παρουσία του και στη συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής της Α’ Αθηνών το απόγευμα (18:30) στη Λ. Συγγρού δείχνοντας έτσι ότι είναι αποφασισμένος να... κατέβει και στη βάση του κόμματος προκειμένου να επιτύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. 

Η σημερινή ημέρα κρίνεται ως κρίσιμη για τις ανακατατάξεις που ενδεχομένως θα υπάρξουν στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς με τον Πάνο Καμμένο να περιμένει στα γραφεία των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» τους πρώην «γαλάζιους» που αποφάσισαν να κόψουν κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τη ΝΔ. 

Το... σύνθημα το έδωσε ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά Κώστας Μαρκόπουλος ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους στη βουλή εκμυστηρεύθηκε ότι είναι πολύ πιθανόν σήμερα να βάλει την υπογραφή του κάτω από την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος κάτι που έχει ήδη περιγράψει σε όλες τις συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει σε τοπικά μέσα της εκλογικής του περιφέρειας στην Εύβοια. 

Ο κ. Καμμένος ψάχνει το «μαγικό αριθμό» των δέκα βουλευτών προκειμένου να συγκροτήσει κοινοβουλευτική ομάδα και να τύχει όλων των ευεργετικών διατάξεων του νόμου συν της προβλεπόμενης επικοινωνιακής παρουσίας στα μέσα ενημέρωσης. Συνεργάτες του μιλούσαν μέχρι αργά χθες το βράδυ για «τουλάχιστον δέκα στελέχη» χωρίς να διευκρινίζουν εάν πρόκειται αμιγώς για πρώην βουλευτές της ΝΔ ή και για πρόσωπα που προέρχονται και από άλλους πολιτικούς χώρους. 

Στη ΝΔ πάντως σφυρίζουν αδιάφορα περιμένοντας την ψήφιση της δανειακής σύμβασης προκειμένου να ανοίξουν μία χαραμάδα για την επιστροφή τριών συγκεκριμένων στελεχών στο κόμμα: Γ. Βλάχος, Κ. Γκιουλέκας και Ελ. Βόζεμπεργκ. Και οι τρεις δεν έχουν κρύψει το γεγονός ότι επιθυμούν να παραμείνουν στις τάξεις της ΝΔ και να πολιτευτούν στις προσεχείς εκλογές ενώ έχουν αποφύγει δημόσιες δηλώσεις που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα πυροδοτούσαν την ένταση στις σχέσεις τους με τη Λ. Συγγρού. 

Οι συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ σημειώνουν πάντως πως δεν έχει αλλάξει τίποτα στην αρχική τοποθέτηση τους για εκείνους που καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση και το «κούρεμα» διαβλέποντας πως στο εσωτερικό του κόμματος ήδη έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται υφέρπουσες αντιδράσεις από τους βουλευτές που εξ’ αρχής είπαν... ναι σε όλα. 

Οι «πέντε» (Κεφαλογιάννης, Δερμετζόπουλος, Λεονταρίδης, Καρυπίδης, Τζηκαλάγιας) που ψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους περιμένουν το σινιάλο από τη Λ. Συγγρού για να επιστρέψουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος κάτι που αναμένεται να γίνει έως την Παρασκευή το αργότερο. 

Με την επιστροφή των διαγραφέντων στους κόλπους της ΝΔ κλείνει ένα βασικό «μέτωπο» του κ. Σαμαρά ο οποίος δια των στελεχών του, επί του παρόντος, αρχίζει σταδιακά την αποδόμηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Υπό το ερώτημα «Τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος», τα στελέχη της ΝΔ ξεδιπλώνουν την επιχειρηματολογία τους γύρω από τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ που όπως έχει γράψει το real.gr θα επικεντρωθεί στη ρητορική ότι «ο Βενιζέλος ήταν συμμέτοχος στα δυο καταστροφικά χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ» και ήδη στη Λ. Συγγρού εκτιμούν ότι υπάρχει πεδίο για να ξεκινήσει η επίθεση στον υπουργό Οικονομικών με αφορμή τον "πάγο" Γιούνκερ στη μέριμνα για τους ιδιώτες μικρο-ομολογιούχους για τους οποίους ο κ. Βενιζέλος είχε περιγράψει συγκεκριμένες αποφάσεις μιλώντας στον realfm 97.8 πριν έρθει το σκοτσέζικο ντους από τον ισχυρό άντρα του Eurogroup.
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger