Home » » Σε θέσεις μάχης ΠΝΟ και κυβέρνηση

Σε θέσεις μάχης ΠΝΟ και κυβέρνηση

Written By Djordje on Τρίτη 10 Απριλίου 2012 | 11:09



Κανονικά πραγματοποιείται από τις 12 τη νύχτα, η 48ωρη απεργιακή ακινητοποίηση που είχε εξαγγείλει η ΠΝΟ. Τα πλοία παραμένουν δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά ενώ ομάδες περιφρούρησης των συνδικαλιστών «προστατεύουν» την απεργία των ναυτεργατών, καθώς η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι «είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον για τη μετακίνηση των ταξιδιωτών και τη μεταφορά των προϊόντων», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.

Για προηλειμμένη απόφαση που υπαγορεύτηκε από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ εδώ και μία εβδομάδα, έκανε λόγο η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμη να εφαρμόσει την ««την όποια απόφαση της κυβέρνησης ακόμα και την ύστατη στιγμή».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιστράτευσης των ναυτικών τόνισε ότι αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης ενώ, αναφερόμενος στις καταγγελίες εννέα ναυτεργατικών σωματείων για παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ σε χθεσινή συνεδρίαση της ΠΝΟ, τόνισε ότι τα συγκεκριμένα ναυτεργατικά σωματεία δεν λένε τίποτα για την ανάκληση της απεργίας, αλλά έχουν κάποιες ενστάσεις για κάποια άλλα θέματα.


Για «χαριστική βολή στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού» κάνουν λόγο ξενοδόχοι και επιχειρηματίες, κυρίως νησιωτικών περιοχών, ενώ με σημερινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά απευθύνει νέα έκκληση προς τους ναυτεργάτες, για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, ακόμη και την τελευταία στιγμή. 

Σύμφωνα με τουριστικά πρακτορεία, όσοι επιβάτες δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα εισιτήρια τους για άλλες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, θα τους επιστραφεί το αντίτιμο.

Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ για την απεργία

Επίθεση στην ΝΔ αλλά και στα κόμματα της Αριστεράς εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την απεργία της ΠΝΟ. «Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν τη διάλυση του τόπου και επιχαίρουν όταν βλέπουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατηγόρησε την ΝΔ ότι με την στάση της ενθαρρύνει τους ναυτεργάτες. 


Επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η Συγγρού με αφορμή τις αιχμές Βενιζέλου κατά της ΝΔ για την απεργία των ναυτεργατών. 

«Ο κ. Βενιζέλος ή έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή σκόπιμα διαστρεβλώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Γιατί δεν μπορεί να μην έχει ακούσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα στελέχη του κόμματος για την σφοδρή αντίθεσή μας στην απεργία της Π.Ν.Ο. Η διαστρέβλωση και η παραπληροφόρηση δεν θα τον σώσουν» κατέληξε ο Γιάννης Μιχελάκης. 

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger