Home » » «Πηγαινέλα» στο ΠΑΣΟΚ που θέλει πανστρατιά και... ανανέωση

«Πηγαινέλα» στο ΠΑΣΟΚ που θέλει πανστρατιά και... ανανέωση

Written By Djordje on Σάββατο 7 Απριλίου 2012 | 11:05



Το παιδικό παιχνίδι με τις «μουσικές καρέκλες» θυμίζει το «πηγαινέλα» στο ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα, που αναμένεται να ενταθεί μετά την πρόσκληση σε πανστρατιά εκ μέρους του Ευάγγελου Βενιζέλου στον δρόμο προς τις εκλογές, αλλά και την εμμονή του σε ανανέωση των ψηφοδελτίων πάνω από 60%. 

Η πρόσκληση σε επιστροφή των διαγραφέντων πάντως, έχει ήδη προκαλέσει δυσαρέσκειες, δεδομένου ότι ουκ ολίγοι νυν βουλευτές που ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση, φέρουν βαρέως την αναμέτρησή τους με πιο «ευαίσθητους» συναδέλφους τους, που θα λανσάρουν ως βασικό πλεονέκτημά τους στην προεκλογική περίοδο την καταψήφισή της. 

Τουλάχιστον τρεις βουλευτές έσπευσαν να αποδεχθούν την πρόσκληση Βενιζέλου, επανεντάσσοντας εαυτούς στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, και αποδεχόμενοι έτσι βεβαίως την πολιτική που ασκεί κεντρικά το κόμμα, όπως έθεσε ως σχετική προϋπόθεση, ο κ. Βενιζέλος. «Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συμμετοχής και πανστρατιάς που έκανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και στο πολιτικό πλαίσιο που έθεσε», υποστήριξε η πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, συστρατευόμενη όπως είπε για τη νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, την υλοποίηση ενός προοδευτικού σχεδίου για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας και μία «αυτοδύναμη και ισότιμη Ελλάδα στην Ευρώπη». 

Αντιστοίχως, έτοιμος να διατυπώσει «την αλήθεια του νέου προγραμματικού λόγου της παράταξης», δήλωσε ο Χρήστος Μαγκούφης που ξανανεβαίνει έτσι στο τρένο των υποψηφίων, διεκδικώντας εκ νέου την εκλογή του στα Τρίκαλα. Δεκτή έκανε την πρόσκληση και η Μιλένα Αποστολάκη, ενώ με μία αμφίσημη δήλωσή της η Βάσω Παπανδρέου που την περασμένη Κυριακή έθεσε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων με συνέντευξή της στη Real News, υποστήριξε ότι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ, στηρίζει την προσπάθεια του Ευ.Βενιζέλου, αλλά έχει διαφορετική άποψη από την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα του κόμματος και την προοπτική της χώρας. 

Ο δρόμος της επιστροφής άνοιξε χθες και για οκτώ βουλευτές που είχαν διαφοροποιηθεί σε συγκεκριμένα άρθρα της δανειακής σύμβασης, τους κ. κ. Γιάννη Κουτσούκο, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, Βασίλη Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρη Κουσελά, Δημήτρη Καρύδη, Μαρία Μίχου και Μιχάλη Τζελέπη, όχι όμως και του Τάκη Δημητρουλόπουλου που έχει επιλέξει διαφορετικό δρόμο, στηρίζοντας την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη. Σίγουρη θεωρείται η επιστροφή και του Βασίλη Τόγια, βουλευτή Βοιωτίας. Τόσο αυτή, πάντως, όσο και η επιστροφή της Χρύσας Αράπογλου στο ψηφοδέλτιο της Ά Θεσσαλονίκης, ξεσήκωσαν χθες θύελλα αντιδράσεων από συναδέλφους τους βουλευτές στις ίδιες περιφέρειες, πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι εργασίες του διευρυμένου Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. 

Την ίδια ώρα όμως που κάποιοι έρχονται πίσω στο ΠΑΣΟΚ, άλλοι εγκαταλείπουν το καράβι, ή έστω τα... ψηφοδέλτιά του. Νέο κρούσμα χθες, αυτό του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, που μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο του κόμματος, εκδήλωσε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος, παραμένοντας πάντως στην πολιτική, υποστηρίζοντάς την, τόσο αυτή όσο και το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο είχαν κάνει νωρίτερα, Θεόδωρος Πάγκαλος, Σωκράτης Ξυνίδης, Ντίνος Ρόβλιας, Σπύρος Βούγιας, Βάσω Παπανδρέου, Θανάσης Τσούρας, Χρήστος Χάιδος, Σούλα Μερεντίτη κ.α. Με την επιστροφή της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και της Μιλένας Αποστολάκη στη ΄Β Αθηνών δε, εντείνονται τα σενάρια περί αποδρομής του Τηλέμαχου Χυτήρη και του Κώστα Γείτονα, ενώ προβληματισμένοι για το μέλλον τους στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται ακόμα Άγγελος Μανωλάκης και Μανώλης Στρατάκης από την Κορινθία και το Ηράκλειο αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger