Home » , » Πασχαλιάτικη "ομηρία" για χιλιάδες επιβάτες

Πασχαλιάτικη "ομηρία" για χιλιάδες επιβάτες

Written By Djordje on Σάββατο 7 Απριλίου 2012 | 11:01



Περισσότεροι από 7.000 επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στα νησιά τη Μ. Τρίτη και th Μ. Τετάρτη, έχουν μείνει με το εισιτήριο στο χέρι,  μετά τη χθεσινή απόφαση της ΠΝΟ να προχωρήσει κανονικά στη 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει και – παρά το γεγονός ότι οι ναυτεργάτες βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης από το 2010. 

Οι ναυτεργάτες συνεδρίασαν χθες το πρωί και – χωρίς ψηφοφορία - η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην υλοποίηση της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης τη Μ. Εβδομάδα. 

Έτσι, περίπου 7.000 επιβάτες έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο και κινδυνεύουν να περάσουν τις πασχαλιάτικες διακόπες τους στην Αθήνα αφού τα δρομολόγια της Μ. Τετάρτης, thw Μ. Πέμπτης και thw Μ. Παρασκευής είναι, σύμφωνα με τις ναυτιλιακές εταιρeίες - κλεισμένα. Όσοι τελικά δεν καταφέρουν να ταξιδέψουν κάποια άλλη μέρα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, τότε θα τους επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Δείτε τις δηλώσεις του γγ της ΠΝΟ , Γιάννη Χάλα αλλά και τις αντιδράσεις τουριστικών φορέων


Η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου, κάλεσε για άλλη μία φορά τους συνδικαλιστές σε διάλογο, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώ έστειλε αυστηρό μήνυμα. 

«Η Πολιτεία με κάθε τρόπο οφείλει να προστατεύσει όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες καθώς και το γενικό συμφέρον» τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός καθώς, όπως είπε, η ΠΝΟ δεν μπορεί να κρατά ομήρους τους Έλληνες πολίτες και να απειλεί την τουριστική περίοδο, προκαλώντας ζημιά στην οικονομία και την εικόνα της χώρας. 

Εμπορικοί και τουριστικοί φορείς της αγοράς κάνουν λόγο για μεγάλο οικονομικό πλήγμα μέσα στην εορταστική περίοδο, ενώ ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΣΕΕΝ) με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει "μνημείο αναλγησίας" την απόφαση της ΠΝΟ και προσθέτει ότι οι συνδικαλιστές απέδειξαν πλέον καταφανώς την πλήρη αδιαφορία τους για την απελπιστική κατάσταση στην οποία οδηγούν τα νησιά της χώρας μας, τις τοπικές επιχειρήσεις, και τους απλούς επιβάτες που ήθελαν να μετακινηθούν στα νησιά για τις ημέρες του Πάσχα.

Η απεργία συμπεριλαμβάνει τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη τη Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012 και από ώρα 00.01 μετά τα μεσάνυχτα και λήξη τη Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 και ώρα 24.00. 

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger