Home » » Το πράσινο υβριδικό μοντέλο της Ferrari

Το πράσινο υβριδικό μοντέλο της Ferrari

Written By Djordje on Σάββατο 28 Απριλίου 2012 | 14:26



Ένα νέο υβριδικό μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Enzo παρουσίασε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Ferrari. Στόχος της «σκουντερία» είναι η παραγωγή ενός σπορ μοντέλου υψηλών επιδόσεων και χαμηλών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η Ferrari παρουσίασε το υβριδικό μοντέλο V12 HY-KERS στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου.Η νέα F599-HY-KERS συνδυάζει ένα 12κύλινδρο μοτέρ, με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Η εταιρεία έχει δανειστεί την τεχνολογία Kinetic Energy Recovery System (KERS) από το αγωνιστικό μοντέλο της Formula 1, η οποία συλλέγει ενέργεια κατά την πέδηση και την αποθηκεύει μέχρι να χρειαστεί εκ νέου στην επιτάχυνση.

Η Ferrari κάνει ισχυρίζεται πως το μοντέλο κάνει 0-100 χλμ σε 3 δευτερόλεπτα και η συνολική ιπποδύναμη του κινητήρα εσωτερικής καύσης και των ηλεκτρικών μοτέρ ανέρχεται στα 900 άλογα.

Το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη από την άλλη πλευρά επιτρέπει πιο ομαλή επιτάχυνση.Το σύστημα υπόσχεται να μειώσει τις εκπομπές ρύπων κατά 40% στο μεικτό κύκλο.

Δεδομένου ότι το άρτι ανακοινωθέν μοντέλο F12 Berlinetta εκπέμπει 350 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο η Ferrari έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να παρουσιάσει ένα πραγματικό «πράσινο» μοντέλο.


Πηγή: econews.gr
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger