Home » » Ο Δ. Μαύρος στο Real.gr: Ποιος φοβάται τις Συνεργασίες

Ο Δ. Μαύρος στο Real.gr: Ποιος φοβάται τις Συνεργασίες

Written By Djordje on Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 | 11:32





Η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων που κατεβαίνουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 ή έστω σημαντικοί πυλώνες του πολιτικού χάρτη της Χώρας, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θέλουν να συνεργαστούν με κανέναν την επομένη των εκλογών. 

Υπάρχουν και κόμματα που προσεγγίζουν την συνεργασία αντανακλαστικά μέσα από την συσχετιστική θέση είτε θετική είτε αρνητική που τηρεί η αντίπερα όχθη. 

Όμως τα φαινόμενα αποδεικνύουν ότι όσοι προτείνουν ανοικτά και φωναχτά την θετική τους πρόθεση για συνεργασίες βγαίνουν απίστευτα κερδισμένοι ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη που έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα οι Έλληνες Πολίτες για Κυβερνήσεις που προκύπτουν από σύνθεση δυνάμεων.

Επιπλέον αυτοί που προτείνουν ανοικτά και γνήσια συνεργασίες για την επόμενη ημέρα, ενώ ταυτόχρονα αποποιούνται την εμφανή ή κρυφή τους δίψα για εξουσία, παραχωρώντας ακόμα και την θέση του Πρωθυπουργού, βγαίνουν ακόμα περισσότερο κερδισμένοι.

Ο Έλληνας πολίτης θέλει πλέον ο ίδιος να έχει την αίσθηση και την ικανοποίηση ότι υπέδειξε ποιόν θέλει για Πρωθυπουργό και δεν εκβιάστηκε με τον «στανιό» να αποδεχθεί κάποιον πολιτικό δρώντα για αυτήν την θέση.

Όσο περισσότερο λες στον Πολίτη «δεν θέλω να γίνω Πρωθυπουργός» τόσο περισσότερο εκείνος ανοίγεται και σε εμπιστεύεται. Και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι σήμερα το διακύβευμα κρύβεται στο ρήμα «εμπιστεύομαι» και όχι στο ρήμα «πείθομαι».

Συνεργαστείτε λοιπόν κύριοι γιατί «χανόμαστε». Δείτε το παράδειγμα κομματικών φορέων οι οποίοι από την αρχή της προεκλογικής περιόδου λειτούργησαν ως η «Πλατυτέρα» και ενδέχεται να βγουν εξαιρετικά κερδισμένοι.

Αφέθηκαν στις ανάγκες του εκλογικού σώματος για συνεργασίες και δεν προσπάθησαν να τις χειραγωγήσουν με σκοπιμότητες και «βυζαντινολογίες». Μίλησαν ΜΕ τα άλλα κόμματα για αυτό το θέμα και όχι ΣΤΑ άλλα κόμματα και ο Πολίτης «ΙΣΩΣ» ανταποκριθεί.

Οι συνεργασίες την επόμενη ημέρα δεν θα πρέπει να λειτουργούν σαν να είναι «μουρουνέλαιο» που το πίνεις για το καλό σου, αλλά συνειδητή ενεργητική επιλογή που δίνει λύση.

Είναι υποχρέωση ΟΛΩΝ των πολιτικών δρώντων να είναι έτοιμοι από τώρα για να μπορούν να λειτουργήσουν είτε ως πομποί αιτήματος για συνεργασία είτε ως δέκτες ενός τέτοιου αιτήματος.

Οι Πολίτες καραδοκούν και αντιλαμβάνονται «ενστικτωδώς» τις ειλικρινείς διαθέσεις των εμπλεκομένων. Θέλουν να βλέπουν γνησίως ανοικτές πόρτες και όχι κλειστές πόρτες από «πλεξιγκλάς» που φαντάζουν ανοικτές αλλά μόλις πας να τις διαβείς σπας τα μούτρα σου πάνω τους.

Η από τώρα ευελιξία και αληθινή προθυμία των κομμάτων, είναι ένα επιπλέον σημαντικό κριτήριο για την αντοχή της επιλογής ψήφου για ένα κόμμα μέσα στο μπλε παραβάν.

Οι απορριπτικοί ακροβολισμοί των κομμάτων όσον αφορά στις συνεργασίες, στην παρούσα συγκυρία, είναι μια επανάληψη του συγκρουσιακού μας DNA το οποίο παραδοσιακά όλοι γνωρίζουμε ότι μπλοκάρει την δημιουργία σε αυτήν τη Χώρα.
Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger