Home » » Digital Life

Digital Life

Written By Djordje on Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011 | 18:34

27319_ist2_1804351_digital_world_globe


Και ενώ περιμένουμε με αγωνία την καταβολή της τέταρτης, σαν μάννα εξ’ ουρανού, δόσης και ενώ καθημερινά οι προοπτικές ανάπτυξης σε αυτή τη χώρα τείνουν να φτάσουν σε επίπεδα τριτοκοσμικής χώρας από την Αφρική, διαπιστώνω καθημερινά πόσο πολύ έχει αλλάξει η ζωή μας και ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε να ζούμε. Είναι πλέον αποδεκτό ότι βρισκόμαστε στην εποχή ενός ψηφιακού Κόσμου. Ο καθένας από εμάς διασκεδάζει μπροστά σε έναν υπολογιστή, ενημερώνεται, κάνει τις αγορές του, επικοινωνεί, φλερτάρει και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις κάνει και κάτι σαν sex. Ναι πλέον οι φαρμακευτικές εταιρείες παραγωγής αντισυλληπτικών χαπιών, προφυλακτικών και άλλων μεθόδων πρόληψης, κλαίνε με μαύρο δάκρυ μιας και οι άνθρωποι πλέον δεν έχουν ανάγκη τέτοια τεχνάσματα γιατί πολύ απλά καθημερινά επιλέγουν την ψηφιακή από την προσωπική επαφή.
Από την άλλη, εταιρείες που κατέχουν sites γνωριμιών έχουν θησαυρίσει για τα καλά, εκμεταλλευόμενοι το πόσο άτολμοι και φυγόπονοι έχουμε καταντήσει. Πολλαπλασιάζονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου και μέσα σε αυτές μπορείς να βρεις πραγματικά τα πάντα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανεβάσεις τις φωτογραφίες σου και να παραγγείλεις την γυναίκα των ονείρων σου. Το ψηφιακό μενού δεν έχει όρια, μπορείς καθώς γίνεσαι όλο και πιο χοντρός στην πολυθρόνα σου να καθορίζεις από τον σωματότυπο της γυναίκας που ψάχνεις μέχρι και τις μουσικές προτιμήσεις της. ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΣ. Και όταν ξεκινήσεις δεν μπορείς να σταματήσεις και όλο αυτό σε αποξεν
ώνει και σου γίνεται εμμονή. Το γεγονός ότι μπορεί να μην γευτείς πότε την πικρή χαρά μιας απογοήτευσης, τον ενθουσιασμό ενός έρωτα και την απογείωση μιας ερωτικής επαφής αποβάλλεται σιγά σιγά από τον οργανισμό σου και σε λίγο καιρό δεν σε απασχολεί καν. Και το θέλεις συνέχεια μαζί σου. Στο κινητό σου, στο σπίτι σου, στο εξοχικό σου, στο εορταστικό τραπέζι που πλήττεις με τους συγγενείς σου, το θες ΠΑΝΤΟΥ. Έχεις φτάσει σε σημείο να ξεχνάς το όνομα σου και πλέον να είσαι το username σου. Ναι με λένε Τίγρη27 είμαι 2 μέτρα, ξανθός με γαλανά μάτια και τρομερούς κοιλιακούς την Δευτέρα, ενώ την Πέμπτη μπορώ να γίνω ο Ζαχαρένιος25, μελαχρινός ψηλός με εισόδημα 2.500 ευρώ τον μήνα.
Αν αυτό τώρα δεν είναι απογοητευτικό τότε έχουμε απλά χάσει το μέτρο. Γιατί ενώ ξεκινήσαμε για αλλού, όπως πάντα φτάσαμε κάπου αντίθετα. Ανακαλύψαμε το διαδίκτυο για να κάνουμε λίγο πιο εύκολη την ζωή μας και όχι να την αντικαταστήσουμε με αυτό. Ας ξυπνήσουμε λοιπόν σιγά σιγά γιατί το μόνο που ΔΕΝ θέλουμε, όταν τα Windows τερματίζουν την λειτουργία τους, είναι να μένουμε ΜΟΝΟΙ.


Γιώργος Σταυρίδης

Share this article :

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Moxabeti - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger